tag:blogger.com,1999:blog-19071978.post6167308773494521851..comments2024-03-03T10:41:20.199+03:00Comments on hastalardan öğrendiklerim: doyuranssbbhttp://www.blogger.com/profile/03071321916789672940noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-80439174783937665822009-05-09T02:43:00.000+03:002009-05-09T02:43:00.000+03:00aha şaşkınım.. severek yediğimiz ay çöreğine bak s...aha şaşkınım.. severek yediğimiz ay çöreğine bak sen. saman altından su yürütüyormuş.cesetizlerihttps://www.blogger.com/profile/09928809384544607647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-5250425634156315332009-03-22T14:44:00.000+02:002009-03-22T14:44:00.000+02:00Ben duymuştum bunu, ama inanmamıştım. Demek gerçek...Ben duymuştum bunu, ama inanmamıştım. Demek gerçekmiş, tüüüh!clementinehttps://www.blogger.com/profile/16941968415973270992noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-4417348236520298092009-03-22T09:12:00.000+02:002009-03-22T09:12:00.000+02:00bir toptan pasta imalatçısı olarak :1 evet, ay çör...bir toptan pasta imalatçısı olarak :<BR/><BR/>1 evet, ay çöreğinin içine iade gelen poğaçalar vs ne varsa kullanılır.<BR/><BR/>2 evet, askeri müşteriler, lüks pastaneler gibi yerler zaman zaman içini özel (sırf ayçöreği yapmak için yapılmış ) kullanmamızı istediler, bu durumlarda özel yapılır, maliyetleri çok da ciddi arttırmaz.<BR/><BR/>3 enteresan olan artık yılların verdiği alışkanlığın etkisimidir, iade poğaçalarla yapılan iç daha çok takdir toplar.erdemkursathttps://www.blogger.com/profile/17762698612643882710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-85483270828899940602009-03-22T08:43:00.000+02:002009-03-22T08:43:00.000+02:00allah allah, yorumlari anlamadim... ne mahsuru var...allah allah, yorumlari anlamadim... ne mahsuru var kirintilarin toparlanip hamur yapilmasinin ki?? gayette lezzetli. ben sahsen zaten tahmin ediyordum, zevkle yemeye de devam ederim.Dr Hoppshttps://www.blogger.com/profile/16344204044082508765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-63822226209528966162009-03-22T00:52:00.000+02:002009-03-22T00:52:00.000+02:00olamaaazz..elveda ay çöreği! :(olamaaazz..elveda ay çöreği! :(ben ve kendimhttps://www.blogger.com/profile/03199603863327836895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-52941675501298570302009-03-21T05:16:00.000+02:002009-03-21T05:16:00.000+02:00pastanecileri belki kurtarıyor ama müşteriyi kaybe...pastanecileri belki kurtarıyor ama müşteriyi kaybettiriyor..herkes evde yapsın ay çöreğini yaa..yapamayan da bi ekmek makinası alsın..onun içinde tarifleri var..yoğurmuycak bile..herşeyi koyuyorsun makina yoğuruyor..iç malzemesini hazırla temiz temiz..al hamurunu ,doldur içini,ver fırına...ohh miss..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-63228260787292858042009-03-20T16:35:00.000+02:002009-03-20T16:35:00.000+02:00kötü hissettim kendimi bugüne kadar neler yemisiz ...kötü hissettim kendimi bugüne kadar neler yemisiz meger, cok da güzeldi oysan:)serkanhttps://www.blogger.com/profile/16791229591905771592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-88279631099306044982009-03-20T10:32:00.000+02:002009-03-20T10:32:00.000+02:00Evde ay çöreği yapılırken de kalan bayat kekler (t...Evde ay çöreği yapılırken de kalan bayat kekler (tabi bozulmayan sadece biraz kuruyan) kullanılır. Ceviz kuru üzüm kakao eklerim ben cok lezzetli olur.<BR/>Şükür ki hiç pastaneden böyle çörek falan yemedim.<BR/>YaseminAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-55022012122061687422009-03-19T10:53:00.000+02:002009-03-19T10:53:00.000+02:00ayçöreği böyle yapılır evet ama güvendiğiniz yerle...ayçöreği böyle yapılır evet ama güvendiğiniz yerlerden yediğiniz sürece tabakta kalan artıklarla değilde sadece bayatlayan pastalarla yapıldığından emin olabilirsiniz bence. Bunun yanısıra, zaten bilmeden neler neler yiyoruz.. :)nothinghttps://www.blogger.com/profile/13136440574674553817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-24311368970335805072009-03-19T09:28:00.000+02:002009-03-19T09:28:00.000+02:00E peki hiç mi bu ayçöreğini doğru dürüst kendi mal...E peki hiç mi bu ayçöreğini doğru dürüst kendi malzemesinle yapan tek bir pastane yok yahu... Bence biraz abartıyorsunuz. Böyle yapan vardır tabii ki ve hatta bunu yapan bırakın ayçöreğini her şeye her şeyi yapıyordur o apayrı... ama ben adam gibi işini düzgün yapan yerler olduğunu da düşünüyorum... ( Haaaa.. bu arada, ben kimbilir bu yaşıma kadar kaç tane ayçöreği yemişimdir ve hâlâ yaşıyorum demek ki bir şey olmuyormuş :) yemeye devam )tarkan ikizlerhttps://www.blogger.com/profile/02766927271323991327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-15738039318474509082009-03-19T08:35:00.000+02:002009-03-19T08:35:00.000+02:00Bundan sonra ay çörekleri evde yapılacakBundan sonra ay çörekleri evde yapılacakAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-24965554284018324982009-03-18T12:00:00.000+02:002009-03-18T12:00:00.000+02:00Ben pastacıyım, stajımı ilk yaptığım otelde pastiç...Ben pastacıyım, stajımı ilk yaptığım otelde pastiç yaparken malzemelerin karıştırıldığını görünce şaşırmıştım. Tabi beş yıldızlı bir oteldi, biz kesinlikle artık mallar koymuyorduk.<BR/><BR/>Güvendiğiniz, yıllardır var olan pastanelerden alırsanız gayet lezzetlidir.çikolatalıkedihttps://www.blogger.com/profile/05798197472850389288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-53606073740690269592009-03-17T17:36:00.000+02:002009-03-17T17:36:00.000+02:00daha bilmedigimiz neler var aslinda keyifle yedigi...daha bilmedigimiz neler var aslinda keyifle yedigimiz. yada farkinda olsak bile bilmek istemedigimiz vakalar.<BR/><BR/>damaga tatli geliyor iste..<BR/><BR/>aslinda bayat ekmekleri kullanmalarinda bi zarar yok.<BR/>almanya dada her firinda bayat ekmekler pane harci olarak kullanima satiliyor..yada firin icinde baska baska pastalara vs..kullaniliyor..<BR/>is artiklara gelince degisir elbette..<BR/>geri dönüsümün abartilmis hali olur..<BR/><BR/>pogaca yemeyi özledim ama bende..yada simit..<BR/><BR/>ve sanirim su an türkiyede olsamda bile bile yerdim..<BR/><BR/>..isin aci yani =)Hatchipuhttps://www.blogger.com/profile/16656917229185559404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-23281561742509913162009-03-17T12:52:00.000+02:002009-03-17T12:52:00.000+02:00Ay çöreğini seviyorum...Ve bilmeden yediğimiz o ka...Ay çöreğini seviyorum...<BR/>Ve bilmeden yediğimiz o kadar çok şey varki...<BR/>Bunun da onlardan birisi olarak kalmasını istiyorum...nehirohttps://www.blogger.com/profile/07735289076860723923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-30030450613670024502009-03-17T11:55:00.000+02:002009-03-17T11:55:00.000+02:00Merhaba,şurada( http://blogeditoru.blogspot.com/20...Merhaba,şurada( http://blogeditoru.blogspot.com/2009/03/hastalardan-ogrendiklerim-blog-tantm.html )<BR/><BR/>sizden bahsettik birazcık,bir yazınızı da örnek olarak yayınladık,haberiniz olsun dedim :)Üfürükten Prenseshttps://www.blogger.com/profile/12012619417403659018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-79337056401832703482009-03-17T11:15:00.000+02:002009-03-17T11:15:00.000+02:00ooooooooooçok kötü oldu busayenizde öğrenmiş oldum...oooooooooo<BR/>çok kötü oldu bu<BR/>sayenizde öğrenmiş oldum:)Mutfaknotlarihttps://www.blogger.com/profile/04470673075654969658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-45149151207120625692009-03-17T02:34:00.000+02:002009-03-17T02:34:00.000+02:00Ben 1 yasima daha girdim.. Roma'da cok iyi bilinen...Ben 1 yasima daha girdim.. Roma'da cok iyi bilinen bir lokantada, masalardan alinan mezelerin, siyrilarak tekrar acik bufedeki tabaklara kondugunu gordugumden beri, pizza disinda cok az seyi istahla yiyorum disarda.. <BR/><BR/>ay coregini yillardir yemiyordum. aklima da gelmiyordu.. simdi hem canim istiyor, hem de zaten bulamam.. :-(( tanidik firinlardan almak lazim, pastanelerden degil..Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-57586063911436024872009-03-17T00:11:00.000+02:002009-03-17T00:11:00.000+02:00yağları daha önce öğrenmiştim :)yağları daha önce <A HREF="http://benbugunbunuogrendim.blogspot.com/2008/06/poaa-ya.html" REL="nofollow">öğrenmiştim :)</A>ssbbhttps://www.blogger.com/profile/03071321916789672940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-82248820663697395852009-03-16T23:58:00.000+02:002009-03-16T23:58:00.000+02:00Kullandıkları yağları da sorsaydınız keşke!Bir anı...Kullandıkları yağları da sorsaydınız keşke!<BR/>Bir anımı hatırladım, yazdıklarınızı okuyunca...<BR/><BR/>Bir yılbaşı gecesi belediyeden sürekli anonslar dinlemiştik. <BR/>"Şu pastaneden yeni yıl pastası alanlar sakın yemesin! Yiyenlerde zehirlenme belirtisiyle hastanede!"<BR/><BR/>Biz kendimiz yapmıştık. Pastaneden alanlar da kutusuyla çöpe atmışlardı. <BR/><BR/>Roman yurttaşlarımız çöp kutularından o pastaları alıp yemişlerdi. Zehirlenme belirtisiyle hastanede mideleri yıkanmıştı. En komiği de " Pastaneyi dava edeceklerini!"söylemeleriydi.<BR/><BR/>Sevgiyle kalın...aysemahttps://www.blogger.com/profile/00385429700156050529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-2714050224341683692009-03-16T22:31:00.000+02:002009-03-16T22:31:00.000+02:00bunun bir sehir efsanesi oldugunu sanirdim...meger...bunun bir sehir efsanesi oldugunu sanirdim...meger dogruymus... :-(<BR/><BR/>bu arada tebrik ederim. sabah gazetesinin en iyi turkce bloglar arastirmasinda listedeydiniz. <BR/>http://www.sabah.com.tr/2009/03/13/cm/haber,3BBA8CEFCBB74991925710254A155BCA.htmlfasulyeden haberlerhttps://www.blogger.com/profile/04936588016062328725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-83403495706855716862009-03-16T20:24:00.000+02:002009-03-16T20:24:00.000+02:00bravo pastacilara! kedi olali geri donusume sahane...bravo pastacilara! kedi olali geri donusume sahane bi katki yapmislar.<BR/><BR/>Sayenizde birsey daha ogrendik doktor bey. nasil desem, ailecek hastayiz size ve dahi yazilariniza.gp maksimovhttps://www.blogger.com/profile/11394359950693006489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-19498756969651486872009-03-16T19:59:00.000+02:002009-03-16T19:59:00.000+02:00buna dair duyumlarım vardı ama netleşti. ne severd...buna dair duyumlarım vardı ama netleşti. ne severdim ayçöreğini yazık oldu:)Aymenhttps://www.blogger.com/profile/09401716787221811752noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-45225895810730841842009-03-16T19:42:00.000+02:002009-03-16T19:42:00.000+02:00tabakta kalanları koymadıkları sürece aslında soru...tabakta kalanları koymadıkları sürece aslında sorun olmamalı bayatları değerlendirmek. Çoğu pastaneci bir gün öncekini bayat sayar benim bildiğim. O kadar şey atılacağına, doyuran olsun işte n'olcak?<BR/><BR/>Salam sosis de yemeyin o zaman arkadaşlar, hele o piliç bilmemnesi diye satılan yumuşak ürünlerin çoğu tavuk derisi ve bilumum artığın kıyma yapılmasından çıkıyor...<BR/><BR/>Sağlığa zararlı birşey yoksa, yani müşterinin tabağındaki artık, ekşimiş krema vs değilse bence korkulacak birşey olmasa gerek.Fifi Croissanthttps://www.blogger.com/profile/02585368311586076515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-74550478238812889212009-03-16T19:38:00.000+02:002009-03-16T19:38:00.000+02:00Bencede arada bir yenmesinde bir problem olmayacağ...Bencede arada bir yenmesinde bir problem olmayacağını düşünüyorum, şifa niyetine,Melek Duru'nun annesihttps://www.blogger.com/profile/07755631361596506209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19071978.post-25390543109701572992009-03-16T19:26:00.000+02:002009-03-16T19:26:00.000+02:00Tadı da nefis oluyor ya bunların, ben çok severek ...Tadı da nefis oluyor ya bunların, ben çok severek yiyor(d)um. Şimdi noolcak?<BR/><BR/>Dışarda satılan diğerleri çok farklı ya???YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*)https://www.blogger.com/profile/00305434949776119258noreply@blogger.com