Perşembe, Kasım 17, 2005

çaycılık

Bugün kum döken bir çaycıyı muayene ettim:




1 kilo çaydan 200-250 bardak çay çıkarmış.Sadece Çaykur Rize çayı kullanırmış.Diğer tüm çayları denemiş,en iyisi buymuş. Azalan çayın içine biraz karbonat koyarsan, veya daha kabartırken bir çimcik tuz veya iki kesmeşeker atarsan simsiyah çay olurmuş ama tadı güzel olmazmış. İyi çay içmek istiyorsan çayı soğuk suyla yıkayıp , demledikten sonra sıcağa değdirmeden 5 dk sonra içmek lazımmış.Başkasına ait çay ocağının işletmesini üstlendiğinden Bağ-Kur kaydı yokmuş.Yeşil kartı vardı. Buscopan draje yazdım.

6 yorum:

  1. Bu güzel blogunuz ve samimiyetiniz için kendi adıma teşşekür ederim. İzleyeceğim.

    TuLûAt

    YanıtlaSil
  2. çayın tamamen yıkanması gerektiğini bilmiyordum, babam için daha güzel çaylar demleyebileceğim. teşekkürler :)

    ipek

    YanıtlaSil
  3. İNSAN OKURKEN ZAMANDA YOLCULUK YAPIYOR SANKİ TAKİP EDECEĞİM

    YanıtlaSil
  4. :) çayla aram oldum olası iyi değildir ama... yine de güzel çay içirebilmek için sevdiklerime okudum :)

    YanıtlaSil
  5. 3 günde tüm yazıları okudum. Final dönemimi biraz sabote etseniz de hayatıma renk kattığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. '..demledikten sonra sıcağa değdirmeden 5 dk sonra içmek lazımmış.' Burayı tam anlamadım. Soğuk su ile yıkadıktan sonra sıcağa değdirmeden soğuk su ile mi demlemek lazımmış?

    YanıtlaSil