Geçen hafta evimizde misafir ettiğimiz bir Amerikalı ile Uzakdoğu yemeklerini konuşuyorduk. Söz böceklerden açıldı. Tayland’da kızarmış hamam böceğini denemiş ama hiç sevmemiş, midesi bulanmış.
“Esas Kore'de yediğimiz canlı ahtapot güzeldi” dedi
“Nasıl canlı?” diye sordum
“Bayağı masaya canlı bir ahtapot getiriyorlar, kolunu satırla ufak ufak doğruyorlar. Birer lokmalık parçalar tabakta hareket etmeye devam ediyor. Çubukla yakalayıp yanında getirdikleri çok güzel bir sosa banıp ağzına atıyorsun. Ağzının içinde de hareket etmeye devam ettiğinden çok iyi çiğnemen lazım ki vantuzlarıyla boğazına yapışmasın. Bu nedenle her sene pek çok Koreli hayatını kaybediyormuş” dedi
“Çok vahşiymiş” dedim.
Kız arkadaşı:
“Ben yiyemedim. Önce hareket etmesi durursa yiyeceğim dedim, ama dokununca yine hareket etmeye başladı, ben de bıraktım” dedi
“Tadı nasıldı peki?” diye sordum
“Aynı pişmiş ahtapot tadı ve dokusu, sadece biraz daha tuzlu ve daha sert, ben beğendim, güzeldi” dedi
“Tadı nasıldı peki?” diye sordum
“Aynı pişmiş ahtapot tadı ve dokusu, sadece biraz daha tuzlu ve daha sert, ben beğendim, güzeldi” dedi
şimdi düşüp bayiliciim..yeniliklere fazlasıyla açık bir arkadaş kendisi belli ki..tavsiyem, hiç kapatmasın aynen devam etsin.
YanıtlaSil:)) İlginç...Çin'de cenin yendiğini bile söylüyorlardı ama oraya giden kardeşim bunun yalan olduğunu söyledi.Değişik yemek tatları var valla.Mesela Tayland'da 1 gemi dolusu kedi götürülüp yeniliyormuş.
YanıtlaSilenteresan...Çok güzel bir blogunuz varmış doktor bey.
Bende old boy filminde canlı yendiğini görmüştüm ve sormuştum gerçekten canlı mı yeniyor evet demişlerdi. Ama filmde doğramaya bile gerek duymamışlardı doğrusu :/
YanıtlaSilmidem bulandı ya nasıl bir mideye sahipler anlamdım:((canlı canlı yenilen herşey bence canilik
YanıtlaSilOkuduktan sonra şöyle bir silkelendim :S Ayrıca eklemek istedigim birsey daha var sizin yüzünüzden mi demeliyim yoksa sayenizde mi bilmiyorum (illa bir fayda veya zarar aramamak gerekir aslında) sizi okumaya başladıktan sonra ne zaman bir muayaneden geçsem mesleğimi zorlukları çalışma ortamını detaylı detaylı anlatıyorum :) belki sizsinizdir iişinize yarar diye :)
YanıtlaSilPişmişini yemeyi düşünemiyorum onalr canlısını yemiş. İlginç :)
YanıtlaSilBen de Kore'de benzer bir deneyim yaşamıştım. Gerçi bizim ahtapotları masanın ortasındaki kaynayan suda 1-2 dakika haşlayıp öyle vermişlerdi, kıpırdayan bir şey hatırlamıyorum.
YanıtlaSilDeniz anası makarnası çok ilginç gelmişti bana
Pişmişi yedim,çok ta beğenmiştim ama...
YanıtlaSilCalı canlı?
Aman tanrım...
Ben de yiyememiştim, şimdi okuyunca bile içim kalktı.... Offf...
YanıtlaSilegeden
ben canli ahtopottan cok kizarmis hamam bocegini denemesine takildim. Buyuk konusmak istemiyorum ama asla denemeyecegim bir sey. Lafi bile igrenmeme sebep oldu.Bu nail bir midedir,bu nasil meraktir anlamiyorum.
YanıtlaSilDoktor bey güzel bir blogunuz varmış her ülkenin damak tadı ayrı oluyor zaten..
YanıtlaSilbildiğim kadarıyla kesilip yenileni aslında ölü olan ahtapot. zira, üstüne biraz soya sosu dökülünce henüz ölmemiş olan sinirlerin kasılmasından dolayı hareket ediyor. mürekkepbalığı için bir örneği:
YanıtlaSilhttp://www.youtube.com/watch?v=dxQmOR_QLfQ
kubağalarda da oluyor aynısı:
http://www.youtube.com/watch?v=2YZJt_Bw3eo&feature=related
yuh demek istiyorum! canilik...
YanıtlaSilçok iğrenç yaratıklar yaaa ama çoğu filmlerde güzel oluyor bu yaratık :)
YanıtlaSilığğğğğğğğ bi ara çiğ ahtapot yiyen birilerinin videosu vardı çok kötüydü valla dünyayı verseler yemem ben o halde
YanıtlaSilKorkunç görünüyor. Ahtapot değil tabi ki.
YanıtlaSilBlog mükemmel gerçekten yeni keşfetmiş olmama rağmen bütün yazıları okudum nerdeyse :)
YanıtlaSilBu resmen canilik insanlıktan nasibini alamamışlardan beklenir ancak.Hangi kültür hangi ırk veya din bunu kabullenebilir?Ben hayatımda bu kadar iğrenç bişiy daha görmedim bunlar insan deyil
YanıtlaSil