Perşembe, Kasım 24, 2005

belediye otobüsü şöförlüğü


Bugün astım hastası bir emekli ESHOT şöförünün ilaçlarını yazdım.Özellikle bisikletle giderken ESHOT şöförlerine illet olduğumdan hastaya neden şöförlerin yolculara kötü davrandığını,sürat yaptığını ve kırmızı ışıkta hiç durmadıklarını sordum. İş yoğunluğundan çok sinirli oluyorlarmış. Hem biletçi hem şöför olmak zor geliyormuş, pasolar doğru düzgün gösterilmiyormuş. Size hizmet içi eğitim verilmiyor mu diye sordum.Veriliyormuş,altı ayda bir psikolog ders veriyormuş,ama ilgilenmeyen ilgilenmiyormuş. Eğer saati ve numarasıylaşikayet edersek üç yevmiyesi kesilirmiş, üç kere şikayet edilen de işten atılırmış. Otobüse çiçek koyanlara 7'ci denirmiş. Otobüs onlara zimmetliymiş,sabah 7 den 14' e kadar çalışır otobüsü kapatırlarmış, onlardan başkası o otobüsü kullanamazmış. 25 yıldır sigara içiyormuş, 20 gün bırakmış,ama bayramda yeniden başlamış. Azalttığını söyledi.
Sigarayı azaltmanın hiçbir anlamı olmadığını,kısa sürede eskisinden fazla içmeye devam edeceğini,bıraktıktan sonra sigarayı eline dahi almaması gerektiğini,bıraktım diye havaya girerse hemen yeniden başlayacağını,sigarayı asla yenemeyeceğini, sürekli teyakkuzda olması gerektiğini anlattım, ilaçlarını yazdım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Herkesin işini layığıyla yapmamasına mutlaka bir mazereti var bu ülkede.Yapma kardeşim o zaman bu işi.Ama hayır başka işte yapsa onuda iyi yapmamak için bir nedeni olacak nasıl olsa.
Benim bu otobüs şoförlerine düşündüğüm ve uygulamayı çok istediğim bir düşüncem var.Bunların 5-10 tanesini en eski körüklü otobüse koyup, ayakta olmaları koşuluyla varyanttan son sürat çıkaracaksın.Ama sadece tek elleriyle tutunacaklar, diğer ellerinde baston ,eşya çocuk v.s gibi şeyler olduğunu varsayacaklar.O zaman anlayacaklar bize yaşattırdıklarını.