Pazartesi, Aralık 05, 2005

kuma


Bugün 39 yaşında bir hanım iki yaşında bir çocukla başvurdu. Hanımın tansiyon, kalp çarpıntısı ve çocuğun öksürük yakınması vardı. Muayeneden sonra çocuk senin mi diye sorunca anlattı: Çocuk kumasınınmış. Kocası pazarcılık yapıyormuş, ve aynı yaştalarmış. Beş çocuktan sonra kocası 21 yaşındaki bir kıza tutulup evi terketmiş, altı ay sonra telefon edip istersen beraber gelelim demiş, bu da ne yapsın çocuklarım babasız kalmasın diye kabul etmiş. Şimdi üç yıldır birlikte yaşıyorlarmış. Kız çalışıyormuş, bu nedenle pek görüşmüyorlarmış. Kızın çocuğuna da eski hanım bakıyormuş. Kocası geceleri yeni hanımla yatıyormuş, çünkü yeni hanım şart koşmuş , eğer eskisiyle yatarsa çekip gidecekmiş. Bu nedenle eşiyle ancak kız işteyken birlikte olabiliyorlarmış. 'Çocuklar nasıl karşıladı' dedim. Kızmışlar ama babaları 'olmasa iyiydi ama oldu naapalım' demiş. Komşular kızı akraba biliyorlarmış.

Çarpıntısı için kullandığı tansiyon ilacı Normopress 10 mg.'ı kesip ,Tensinor 100 mg. ve bir de sakinleştirici ekledim. Çocuğa da antibiyotik verdim.

(Fotoğraf benim yakın arkadaşım olan bir uzman doktor ve hemşire'nin hatıra fotosudur)

2 yorum:

etipuf dedi ki...

uzman dr hangisi çok merak ettım:) bide fotonun ne zaman çekildiğini:) eskıden böle fotolar varmiş de mi? şimdilerde herşeyden bir anlam çıkarır olduk..devir değişti azizim:)

Adsız dedi ki...

fotoğraf çok etkileyici.benim yaşımda 39 azizim evet böyle poz vermeler modaydı o zamanlar dimi dr.
bu arada hasta dr.anıların etkileyici.kitap haline getirirsen...