
Hamur kararken unun kalitesi önemliymiş. Kimi un için yarım saat karıştırmak yeterken kimini 1 saat karıştırıcıda tutmak gerekiyormuş. Hamura un ,maya ,tuz dışında buz, kabartıcı katkı maddesi, ve kocuk dedikleri karışım da katılıyormuş. Kocuk sabah işten çıkmadan hazırladığı sert mayalı hamurmuş. Bir çuval undan hazırlıyormuş, normalden daha sert oluyormuş. Kocukla buz, hamurun sert durması, üstüne çizgi atılınca çökmemesi içinmiş. Çalıştığı fırında ekmeği dört kişi çıkarıyormuş. İki hamurkar, bir kürekçi, bir de kürekçinin çırağı. Çırak beceriksiz olursa da ekmek kötü oluyor, hamurlar kabarınca fırına yetişemediğinden küçülüp kalıyorlarmış. Midesi için Famodin 20 mg tb, ve Trankobuskas drj., ağrı kesici olarak kullandığı Majezik tb. midesini ağrıtacağı için de yerine Vermidon yazdım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder