Salı, Mayıs 13, 2008

tango salsa



Bugün kolleterolü yüksek olan bir hastaya spor yapıp yapmadığını sordum.
"Lisanslı sporcuyum" dedi.
Ne sporu yaptığını sordum, latin dansı yapıyormuş.
“Dans spor mu sayılıyor?” dedim
“Tabi federasyonu bile var” dedi. Yarışmalara katılmak için federasyonun çok sıkı olan elemesinden geçmek gerekiyormuş.
"Hangi Latin dansını daha çok seviyorsunuz?” diye sordum
“Her dansçı gibi ben de tümünü yaptıktan sonra tangoda karar kıldım, doğaçlamaya daha açık” dedi.
“Danstan para kazanılıyor mu?” dedim
“Ancak dersanelerde kurslarda ama onun da kaymağını İstanbul yiyor. Tolga Han çok para kazanmış zamanında, şimdi de işte bir sürü dans okulu var, Tan Sağtürk var” dedi.
“Tan Sağtürk’ü tanır mısınız? Biyografisi çok parlak başarılarla dolu ama Google da adını aratınca Türkçe sayfalar dışında hiç bir şey çıkmıyor” dedim.
“Evet haklısınız , Rusya’da Bolşoy'da dans etmiş diyorlar, kolay değil... Orada dans ettikten sonra insan neden buralarda oyalansın, ama kendini bu kadar da abartmış olabilir mi?" dedi.


"Bilemiyorum, neden olmasın. Bir de böyle kerameti kendinden menkul Oktay Sinanoğlu var. Türk Aynştaynı diye tanıtılıyor ama adı internette 30-40 yıllık bir iki eski çalışması dışında hiçbir yabancı sayfada geçmiyor?” dedim.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Nasıl ki ritmik jimnastik, su balesi bir sporsa, dansın da spor kategorisinde olmasına şaşmamak lazım :)
Ben de kimyagerim ama Sinanoğlu'nun henüz hiçbir kitabını okumadım.
Söz konusu araştırma bilimsel birşeyse eğer, google dan ziyade sciencedirect.com'a bakmak daha faydalı olacaktır. yazar kısmına "oktay sinanoglu" yazınca 17 tane makale geliyor, "o. sinanoğlu" diye tarayınca da 7 makale buluyoruz :)
İlginçtir, rahmetli İnönü'nün ise sadece 1 makalesi çıkıyor :( Halbuki ne kadar değerli bir bilim adamı olduğunu tüm fizikçiler bilir.
Ceren

Adsız dedi ki...

Bazı kişilerin değerlerini biz bilmiyoruz bazılarınıda olduğundan çok görüyoruz. Ama " Aynası iştir kişinin, sözüne bakılmaz" atasözünüde unutmamak gerek.

Taylanov dedi ki...

Sporluktan çıktı, para tuzağı adı ile açılan okullar halini aldı zaten..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

zaman zaman bloğunuza uğrayıp, yazılarınızı ilgiyle okuyorum.. gerçekten hastalarınızla bu kadar sohbet ediyor musunuz.. yazıyorsunuz ki ediyorsunuz diil mi.. tebrik ederim sizi bu konuda..

yazılarınız tam bir günce tadında, ilerisi çin, yaşananlar için güzel bir arşiv.. kitap olarak da yayınlayın.. her konuda değişik fikirler var yorum katılmadan anlatılmış.. başarılar..

Kanber CIRIT dedi ki...

Sayın Doktorum
http://www.yale.edu/opa/ybc/v26.n2.news.07.html

adresinde sinanoğlı hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Oktay Sinanoğlu'nun veya diğer bilim insanlarının yaptıkları katkıları genelde bilimsel makalelerde görebilirsiniz.

Buyrun google'ın http://scholar.google.com.tr sitesindeki sonucu sizi sanırım tatmin edecektir.(aramayı Oktay sinanoglu diye yapabilirsiniz)

Bir insanın katkılarının seviyesini belirlemek için illa TV lere çıkması, ünlüler kervanına katılmasına gerek yok
:)
İşinizde kolaylıklar,

Alper Bektaş dedi ki...

Sayın Doktorum Tan Sağtürk denen dansçı kardeşimiz %99 sabetayist kökenli olduğundan yeteneği olmuş olmamış hiç gerek yok kökeni itibariyla her türlü gerekli desteği alır reklamlarda oynar ve bizim milletimizde böyle yeteneksizleri izler eğlenir durur...