Salı, Şubat 08, 2011

muhtarlık 2






“Bizim köy uzun zamandır belde olmak istiyor. Bunun için nüfus sayımında 2000’nin üzerinde kişi sayılması lazım ama bizim köyde epi topu 800 kişi var. Büyükşehirlere göçenlerden sayımda gelmeleri konusunda söz alıyorlar ama yine de sayı 1000’i geçmiyor. Muhtar ve ihtiyar heyeti düşünüp taşınıyor, köylüden para toplayıp gidip Yalova’da biz göçer obası ile anlaşıyorlar. Anlaşmaya göre herkesin yevmiyesi kamyona bindiği anda işlemeye başlıyor, nüfus sayımına kadar ödeniyor.


1000 kişilik Çingen obasını kamyon kasasında köye getirip evlere, ev sahibinin maddi olanağına göre beşer, onar yerleştiriyorlar. Sayımda sorulduğunda da hepsi biz akrabayız, bundan sonra burada kalacağız yanıtı veriyor. Hatta Muhtar’ın bana dediğine göre nüfus hesaplarına göre 2025 kişide kalmış da bir kaza olmasın diye 50 tane de mevtayı yazdırmışlar.” dedi
“Belde olabildiler mi peki?” diye sordum


“Oldular, ama bir dönem. Sonra hükumet yasayı iptal etti, böyle oluşan belediyeleri kaldırdı. Olsun, herkes çok memnun. Ne olacak ki, köyün içme suyu geldi, kanalizasyonu, yolu yapıldı, İller Bankası'ndan krediyle iş makineleri alındı, bundan sonra yine köy olsun, önemli değil” dedi.

8 yorum:

. dedi ki...

Türk milleti gerçekten çok uyanık!!!!

Nart Bedin Atalay dedi ki...

Böyle iş bitirici muhtara ben kemik oy atarım.

Adsız dedi ki...

halk bir lokma hizmete muhtaçken milyon dolarlık uçaklar süper korumalı jipler için kolayca harcanan paraları gördükçe hüzünleniyorum.. devletten hizmet alabilmek bu kadar zor olmamalı..

Furkan dedi ki...

ço güzel yaa

bünyan dedi ki...

olay budur :))

Aysin dedi ki...

Bora bey size ne oldu. Ozledik sizi, yazilarinizi.

Archilemi dedi ki...

Çok ketyfle okudum yine yazınızı.Dinleyecek öğrenecek oyle çok şeyimiz var ki..

Adsız dedi ki...

paylasımlarınızı keyifle okudum ve bundan sonra sizi takip etmek için baglantılarıma ekledim gerçekten sizin blogunuz gibi özgün bloglara rastlamak bu spam aleminde çokta kolay olmuyor