Perşembe, Temmuz 27, 2006

Dün sırt ağrısı yakınması ile gelen 1913 doğumlu bir teyzeyi muayene ettim. Teyze ailesiyle birlikte Ermenilerden kaçarak Ağrı'dan İzmir'e savaş yıllarında trenle gelmiş.
Konya'da istasyonda dedesi su dökerken geldikleri trenin altında kalıp ikiye bölünmüş. İzmir'e geldiklerinde şimdiki fuar alanına yerleşmişler. Her yer yangın yeriymiş. Sonra Behçet Uz fuarı yapmaya karar verince fuar alanında yaşayanlara şimdiki TRT binasının olduğu yerden metrekaresi 25 kuruştan büyük araziler dağıtmış.
Yıllardır satıla satıla şimdi tek parça arsaları kalmış orada.
Beş altı yaşlarındayken büyük bir yağış olmuş, Kahramanlar deresi taşmış, sel olmuş. Babası teyzeyi omuzuna almış, kaçarken kafasına gelen büyük dolu parçalarını birisi vuruyor sanıp 'Kim o vuran geçmişini s.tiğim' (teyze açık seçik söyledi) diye bağırıyormuş.


Muayenesinde ciğerlerinde enfeksiyon saptadığımdan Augmentin 1gr tb, Bricanyl exp sirop 3x1 yazdım ve balgamını sökebilmesi için bol su içmesini önerdim.





İzmir'in eski fotoğrafları için :http://bizimizmir.net/eskialbum1.htm


2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar yine çok değişik konularla karşımızdasınız.Bu kadar değişkenlik ve dolayısıyla unutkanlıkla nasıl başediyorsunuz?Arasıra hapşırın.Hapşırmak hafızayı hafifletir.bir de ekşi şeyler yememek ve günbatımına yakın uyumamak da iyi gelirmiş.Hiç bornova resmi yok.izmir i çok özledim sağlıklı huzurlu ve renkli günler diliyorum

Adsız dedi ki...

Bora Bey,
Çok güzel bir websitesi, çok yaratıcı.. Sitenizi takip edeceğim..
Bana da beklerim..
Selamlar..