Cumartesi, Kasım 11, 2006



Bugün bir otoyol gişe memuresi öksürük yakınması ile başvurdu. Gişelerde çalışma süreleri kışın 4 saat yazın 6-7 saati buluyormuş. Mesainin kalanını binada geçiriyorlarmış. OGS ve KGS işlerini biraz hafifletmiş. KGS yi başkası da kullanabilirmiş, ama OGS de fotoğraf çekilirse ceza gelirmiş. Fotograf sadece OGS okunamadığında çekiliyormuş.
Çeşme otobanındaki yedi istasyonu sırayla dolaşıyorlarmış. Sadece Seferihisar'dan çıkış indirimli olduğundan diğer istasyonlarda girişte kart alınmasına gerek yokmuş, zira kart bazen makinaya sıkıştığı için memurlar kartı okutmadan para düğmesine basıyorlarmış. Para düğmesi bariyeri kaldıran düğmeymiş, basıldığında geri dönüşü yokmuş.
Yolsuzlukların nasıl yapıldığını sordum: Teknolojisi geri olduğundan sadece İstanbul'da yapılabiliyormuş. Orada kamyon geçirip otomobile basmak mümkünmüş ama burada sensörler geçen aracın ne olduğunu anlıyorlarmış. Ayrıca orada polis arabalarını sadece geçti diye bildirirlerken, burada polisin kartını vermesi gerekiyormuş. Bütün otobanları aynı kurum işlettiğine göre neden aynı sistemi orada da kurmadığını sordum. 'Ben de onu merak ediyorum!' dedi.
Akciğerlerinde enfeksiyon bulguları olduğundan ve soluk verme süresi uzadığından Klavunat 1 gr tb2x1 , ve Bronkolin 300 tb 2x1 yazdım, sigarayı bırakması gerektiğini aksi taktirde yakında astım hastası olacağını anlattım.

2 yorum:

Aşk-ı Beka dedi ki...

Sevgili meslektaşım, siteniz çok güzel.
Yalnız hastalara uyguladığınız tedavileri preperat ve doz olarak yazmanız doğru değil diye düşünüyorum. Aynı bulguların kendinde olduğunu düşünen hastalar bilinçsizce bu ilaçları tüketebilir..

Mümkünse yalnızca neyi gidermeye yönelik tedavi yazdığınızı anlatmanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum

ssbb dedi ki...

Değerli genç meslektaşım,
Bu tip yorumlara daha önce de yanıt verdim.
Bilinçsiz hastalar, sizin de lisansınızı alıp çalışma hayatına atılınca öğreneceğiniz gibi, sağlık ocaklarında muayene ücretsiz olduğu halde (sembolik bir ücret olmakla birlikte onu da veremeyeceklerin ya da vermek istemeyenlerin para ödemesi gerekmez) genelde eczane kalfalarının tavsiyeleriyle ilaç kullanıp küpürlerini de çekinmeden doktora yazdırmak isterler.
Yazılardaki preparat isimleri estetik amaçla verilmiştir.
Yine de ücretsiz muayene olmak yerine bunları kullanmayı düşünecekler için yapılmış bir site var:

http://www.darwinawards.com/darwin/