Salı, Kasım 07, 2006


Bugün bizim sokağı süpürdüğünü söyleyen bir temizlik işçisi tansiyon ilaçlarını yazdırmak için başvurdu. Taşeron firmada asgari ücretle çalışıyormuş. Kendisine verilen sokakları hergün sabah 8 akşam 5 çalı süpürgesi ile süpürüyor, çöpleri konteynırlara atıyormuş. Sadece çöpleri mi süpürdüğünü sordum. Tozları da süpürüyormuş. Şimdi yağmurdan sonra çamurlar kuruyunca çok toz oluyormuş, hepsini süpürüp konteynırlara atacakmış.

Bornova’da sadece sokakların süpürülmesinde 300 kişi çalışıyormuş, ayrıca parklarda da başka bir taşeron şirket 150 kişiyle temizlik yapıyormuş.
Makinalarla yapılan süpürme elle temizlik gibi olmuyormuş, çünkü alet köşelere yanaşamıyormuş. Sokaklar sık sık hem şirketin elemanları hem de belediyenin çavuşlarınca denetlenip, üç defa uyarıya karşın görevini düzgün yapmayanlar işten çıkarılıyormuş.

(Fotoğraf: Kokain kullandığı için sokak süpürme cezası alan Boy George New York sokaklarını süpürürken.)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bloğunuzu bugün gördüm,harika.Başarılar...

Adsız dedi ki...

Bizdeki unlu kisilere yaptiklari kotu hareketler icin ceza verselerdi her yerde onlari gorur ve sokaklarimiz da tertemiz olurdu. Ama bu ise temizlik iscileri pek iyi bakmazdi:))

Adsız dedi ki...

selam gerçekten sizi taktir ettim günde 100-120 hasta bakarken onlardan bu kadar bilgiyi nasıl alıyorsunuz?? ben kendimin hastayla ne kadar az konuştuğunu farkettim sayenizde

Adsız dedi ki...

bizde kokain kulananlar paşalar gibi çıkıyor ceza meza hak getire. sadece kullanıcı oluyor çoğu. sevgi gösterisiyle milletvekili edasıyla çıkıyorlar. birde hapishane kitabı yazınca tam oluyorlar :)

ALP