Salı, Aralık 05, 2006





Bugün bir dolmuş şöförü ilaçlarını yazdırmaya geldi. Para vermeyen çok çıkıyor mu diye sordum. Arada tek tük oluyormuş, üç beş kere seslenip kimse çıkmazsa peşini bırakıyormuş. Bir de para vermeden para üstü isteyenler oluyormuş!
'Bizim hat gene iyi Karşıyaka tarafında bazı mahallelerin hatlarında on kişi biniyorsa ikisi para veriyor' dedi. Para için ısrar eden şöförleri de son durakta dövüyorlarmış.
Günlük 6 tur atıyor,150 YTL civarında kazanıyormuş. Vergiyi nasıl verdiklerini sordum. Basit usulde vergiye tabii imişler. Odanın muhasebecisine günlük gelir giderlerini beyan ediyorlar , ona göre çıkan vergiyi ödüyorlarmış. Ayakta yolcu almanın cezası 40 YTL imiş. Ayrıca 10 ceza puanı alınıyormuş. 100 puanı dolduranların ehliyeti alınıyormuş. İkinci kez 100 puanı dolduranlar psikiyatri muayenesine gönderiliyormuş.
'Orada ne yapılıyor?' diye sordum.
'Hiç işte esnafa eziyet olsun diye' dedi.
Kronik hipertansiyonu olduğu halde işi bırakıp hastaneye gidemediğinden rapor çıkartamıyormuş. Yeni yapılan bir düzenleme ile artık uzman hekimler tek başlarına kronik ilaç kullanım raporu düzenleyebildiklerinden hastaya rapor yazdım ve ilaçlarını üç aylık olarak reçete ettim.
(Fotoğraf Mardin Midyat'tan)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

size imrendim doğrusu.
insanlarla ilişkili bir mesleğe sahip değilim, hatta şimdiye kadar bunun için hiç hayıflanmadım.
başka bir doktordan hergününe ait birşeyler anlatmasını istesek sizin kadar imrendirici olmazdı anlattıkları.
Umarım hiç değişmez bu güzel bakış açınız, eksilmez merakınız, hoş sohbetleriniz

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katiliyorum, kardesim ve en yakin arkadasim doktor...

Bu sadece doktorlukla ilgili degil. Bu site farkli bir maharet istiyor..

Tebrikler

Swayline dedi ki...

Sitenizi okumaya doyamadım gerçekten. Ben doktorların kendilerini hep Olimpos'ta yaşadıklarını sandıklarını düşündüğüm için çok şaşkınım doğrusu.
Hayatta en büyük endişem devlet hastanesinde bir doktora sıkıntımı anlatmaktır. Şu yaşıma kadar bir tek hamileliğim süresince özel muayenehanesine gittiğim (80 Ytl ödeyerek) doktorla derdimi tam anlatabilecek kadar konuştum.Daha sonra acil bir durum için hastaneye gittiğimde kendisi beni tanımamıştı :P
Sıkıntılı bir işleri olduğu için çok fazla hastayla uğraştıkları için böyle davrandıklarını düşünürdüm.Siz hastalarınıza özel hayatlarını bile soruyorsunuz gerçekten şaşkınım ama hoşuma giti. Bundan sonra sitenizi hep takip edeceğim saygılar.

Adsız dedi ki...

merhaba,
sitenizi bookmarklarim arasina ekledim. ellerinize saglik. ilgiyle okuyorum. yazilarin arasina yerlestirdiginiz fotograflari da cok hos buluyorum. umarim bir gun bu yazdiklarinizi bir kitapta toplarsiniz.
tekrar ellerinize saglik.
sevgiler,
berna :)

Adsız dedi ki...

sitenizi tesadüfen kesfettim, son yaziniz cok guzel gercekten!Ben dolmusa binmeyi özledim yaww!
aklimda kalan su replik ;`warrrmiydi arkadan para gönderemiyen? `.Hayat var iclerinde , samimi ve sicak duygular var.Iste bunu avrupada yasayanlar anlayamiyor!