Perşembe, Aralık 06, 2007

kasiyerlik

Bugün kasiyer bir hastam iş değiştireceği için sağlık raporu almak istedi.
Ne işine geçtiğin sordum, fabrikaya işçi olarak girecekmiş.
Neden iş değiştirmek ihtiyacı duyduğunu merak ettim.
Çalıştığı yerel market ağında kasiyerlerin çalışma şartları çok ağırmış.Günde 12-14 saat çalışıyorlar, hele bir de haftalık sayım olduğunda iş gece 3’te bitiyormuş. Aldığı maaş asgari ücret olmasına karşın, kasa açıklarını, sahte çıkan paraları, sigara ve içki eksiklerini kasiyerlerin ücretinden kesiyorlarmış.
“Her markette usul bu mudur?” diye sordum?
“Kipa ve Tansaş’ta açıkları kesmiyorlar, ancak tutanak tutuluyor, üç kez olunca işten çıkartıyorlar, ayrıca oralarda kasiyerlerden günde 1200 parça mal geçirmeleri isteniyor, daha az geçirenlere artık sizinle çalışmak istemiyoruz diyorlarmış” dedi.
Yeni işi ise hem daha makul çalışma saatlerine hem de daha iyi ücrete sahipmiş.
Hayırlı olmasını dileyerek istediği raporu verdim.

Fotoğraflar Amerika'da çalıştığı markette soyguncuyu balta ile kovalayıp kahraman ilan edilen kasiyer Hafize Şahin.



8 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Sahiden, nasıl da gözükara bir kahramanlık bu, böyle?
Şakası yok, ya adam uyuştucu kullanan biri filan olsaydı?
:(

endiseliperi dedi ki...

ben kasiyerliğin bu kadar zor bir iş olduğunu bilmiyordum. zorda kalsam kasiyerlik yapamam, diye düşünmemin nedeni, hiç para hesabı yapamam diye düşünmemdi. şimdi üstüne, 12-14 saat çalışmak, belirli sayıda mal geçirmek, oho oooo çok zor işmiş.

siyahlale dedi ki...

Zavallı kasiyerler. Ben onlara çok üzülüyorum görünce. Hep iyi ve anlayışlı davranmaya çalışırım. Para işi bu kolay değil. Ve malesef o kadar çok anlayışsız müşteri varki. Sanki kasiyer oranın sahibi. Zavallı ne yapsın üç kuruş ekmek parası için kimlerin ağız kokusunu çekiyor. Teyzemin kızı iş bulamadığı bir dönemde kipaya girmişti 1 ay dayanamadı. Neden çıktın kipa sağlam yer deyince ben. Bırak ablacığım orda çalışılmaz. Nasıl aşağılıyorlar bir yanlış yapınca ne hakaretler aklın durur dedi. Biz de insanız dedi. Daha çok üzüldüm. Allah kolaylık versin herkese işinde. Sibel
www.cafecihan.blogspot.com

Adsız dedi ki...

bende kasiyerim gerçekten çok zor bir iş.5 yıldor çalışıyorum ve artık yoruldum hatta bittim diyorum.müşterisiyle ayrı uğraş patronuyla ayrı uğraş bi de akşam çıkan kasa açıkları ölüm valla.

Adsız dedi ki...

bende isim yapmış bir markette 5 yıldır kasiyerlik yapıyorum.bu süre zarfında görmediğim insan türü kalmadı.burdan insanlara haykırıyorum LÜTFEN BİRAZ ANLAYIŞ bizde etten kemikten insanız ve bizlerde birer müşteriyiz lütfen empati yapalm......seval

Adsız dedi ki...

bende buyuk bir marketler zincirinde kasiyerlik yapıyorum hiçte öle 12 14 saat çalısmıyoruz ve kasadan su kadar urun geçiceksiniz diyende yok .her isin bi zorlugu vardır biz de hergun değisik kisiliklerle tanisiyoruz bunun ustesinden gelmek kendi elimizde.

Adsız dedi ki...

bende kasıyelık yapıyorum cafurda ama anam aglıyorr valla tamm paramız guzell yaktıyor allha sukur ıkramıyelerımızde alıyoruzz ama bu ınsanlar yokmu bu ınsanlar bıttımmm vallaa gunde 500 600 kısının agızz kokosunuu cekmekk cok zor bıran oncee ıs bulup cıkmak ıstıyorum artık cekemıyorumm yoruldum bıttınn dustummm ısımı sevıyorumm dıyelım ama bu mudur ve mudur yardımcısı yapmadıgını bırakmıyorlarrr herseye bahane herseyee bagırıyorlarr sankı kendılerı elemn olmamıslar yazık yhaa..

Adsız dedi ki...

müdür derki müşteriye karşı kesinlikle kötü davranmayın, sorunlu müşteri gelir yetkiliyi ister ararsın ama telefon bile açılmaz, kasiyerler = günah keçileri...