Cuma, Eylül 07, 2007

saç düzleştirme


Bugün uzun süre ayakta kalınca baldırlarında oluşan ağrı yakınmasıyla başvuran bir hastaya ne iş yaptığını sordum. Lüks bir kuaförde çalışıyormuş. Saç kesim fiyatını sordum, 15 liraymış.
İyi fazla pahalı değilmiş deyince, "Onunla kalmıyor ki kimse, kimi 100 veriyor, kimi 500" dedi.
"500 veren ne yaptırıyor?" diye sordum.
Kıvırcık saçları düzleştirmek 400 liraymış.

"Bir asgari ücret” dedi.
"Temelli mi düzleşiyor?" diye sordum.
6 ay kadar düz kalıyor, sonra dipten gelen kıvırcıklar için tekrar uygulama yapılıyormuş.
“Neden bu kadar pahalı?” diye sordum.
Kullanılan ilaç 100 lira kadarmış, işlem zormuş, bazen uzun saçlarda 2-3 saat uğraşmak gerekiyormuş.
“Saçı düz olanlar da kıvırcık yaptırıyor değil mi?” diye sordum.
“Tabi o da var, ama o daha ucuz, 60 lira” dedi. Bu işleme ‘Perma’ deniyormuş.

Çalıştığı salon çok büyükmüş, 15 erkek kuaförün yanı sıra manikür pedikür, sir için de pek çok kız çalışıyormuş. Kuaförler 1000 lira aylık yanında, bahşişleri ve gerçekleştirdkleri cirodan % 5 alıyorlarmış.
"Neden bu kadar tutuluyorsunuz?” diye sordum.
Her şey çok temizmiş, havlular Domestos'la yıkanıyormuş, sonra güleryüz varmış; kapıdan girer girmez karşılanıp hangi kuaförü istediğiniz soruluyor, sıra varsa hemen kahve, bitkisel çaylar gibi şeyler ikram ediliyormuş.
Baldırlarındaki ağrının taban çökmesinden kaynaklandığını düşündüm ve ortopedik ayakkabı, ya da tabanlık kullanmasını önerdim.


8 yorum:

xxcen dedi ki...

her gün sitenize bakmak alışkanlık oldu hani vardır ya gazetelerde takvim yapraklarında faydalı bilgiler yada dünyadan ilginç bilgiler gibi bende her gün okumaya başladım

Adsız dedi ki...

Ah Bora bey ah, biz kadınların kanayan yarasıdır kuaförler ve onlara ödediğimiz paralar..Öyle büyük paralar ödeniyor ki, ama hiç gözümüz görmüyor. Bir manikür-pedikür 25 lira, 2 haftada bir gidersiniz ayda eder 50 lira. Fön 10 lira, ama 20-25 olanlarda var, hele çalışan bayansanız haftada 2 kere gidersiniz, 10 liradan ayda eder 80 lira. 150 lira bir röfle, 3-4 ayda yenilemeniz gerekir. Her ay dipboya yaptırmanız gerek, o da 30 lira.Neyse, içinizi baymayayım ama, gerçekten iyi para veriyoruz kuaförlere.
Tabi mahallede mütavazi bi berberiniz varsa, büyük ölçüde düşer tutar. Hastanızın dediği gibi, bu tür kuaförlerde özel ilgi görürsünüz, ihtimam vardır. E bi kadın da kendisini özel hissettiren kuaföre para verirken acımıyor vallahi....
egeden

sevgilikeNdim dedi ki...

Kuaförlere verilen paralarla neler alınır, ama beyler bilmesin bu durumları fazla :) Gerçekten lüks kuaförlerde çookk büyük paralr dönüyor, hele bir de güzellik salonu işin içine girince.

duyuşen... dedi ki...

zaten herşey kadının kendini özel hissetme isteğinden doğuyor zaten.yılda en fazla 3-4 kere kuaföre giden biri olarak kuaföre gitmeyi terapi gibi görüyorum.bir çok bayanın aksine kuaförlerle konuşmayıda sevmem..
ne istediğinin çok önemli olduğu ve bunu anlamak için gözünün içine bakıldığı bir yer olması çok güzel bir duygu...

Fifi Croissant dedi ki...

Fiyatlar gerçekten de inanılmaz, ama yurtdışında aynı işlemlere bundan kat kat fazla para veriliyor. Üstelik bizimkiler kadar da mahir değiller ;)

Adsız dedi ki...

yaaa harika birşey yaa benimde saç düzleştirmek için makinem war ama onunla fazla düzlştiremiyorum hep annem yapıo

Adsız dedi ki...

bence hiç gerek yok bunlara evde 30 dk uğraşsanız 7 gün dayanan fön yapabilirsiniz benim saçım da dalgalı hemde kabarık ama sadece 15 dk de düm düz yapabiliyorum denemek gerekiyor.

u_n_54@hotmail.com dedi ki...

ben bir erkeğim bende saçlarımı düzleştirmek istiyorum.sakarya'da var mı varsa nerde?msn ime yazar mısınız