Perşembe, Ocak 18, 2007

amatör küme


Bugün öksürük yakınması ile başvuran bir gence spor yapıp yapmadığını sordum. Mahallenin 3. Amatör kümedeki futbol takımında oynuyormuş, ama bırakmış. Neden bıraktığını sordum, ‘Hep yenilgi hep yenilgi ben de bıraktım’ dedi.

Kulüp malzemelerini veriyor ancak herhangi bir ücret ödemiyormuş. Eğer ilk üçe girip Play off’a kalırlarsa o zaman deplasmanlara gidiliyor, başarılı olan takım 2. amatör lige yükseliyormuş. Play off’a kalınca maç başına 25 lira veriyorlarmış. Haftada iki gün antreman varmış, antrenörleri de ücret almıyormuş, sanayide oto tamir atölyesi varmış.
Ancak son zamanlarda antrenörleri de antremana gelmez olmuş, sadece gelip maçı izliyormuş. Şimdi antrenörleri değişmiş, başka bir takımdan antrenör transfer etmişler, ama yeni gelen de ücret almıyormuş.
Ciğerlerinde sekresyonu ve ekspiryum uzaması olduğundan ne kadar zamandır sigara içtiğini sordum. Önce şaşırdı, sonra ara sıra 1-2 yıldır içtiğini söyledi.

Gelişme çağında içilen sigaranın vücutta yaratacağı hasarın ve kanser olma riskinin normal yaşa göre çok daha fazla olduğunu; örneğin ses kalınlaşırken o bölgedeki değişime uğrayan hücrelerin sigara dumanına maruz kalınca çok kolay kansere dönüşebildiklerini, ayrıca sigaranın çok pahalı olduğunu, günde 1 paket sigara içen bir asgari ücretlinin bir haftalık emeğini haraç verir gibi tütün şirketlerine verdiğini anlattım ve spora devam etmesini önerdim. Bricanyl expektoran sirop 3x1 yazdım.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam... merhaba...
bir şekilde sitenize ulaştım ve okumaya başladım. başladığım andan itibaren de müptelası oldum... Bence siz doktor değil filozof olmuşsunuz da bir yandan da doktorluk yapıyorsunuz. Bir insan: bu kadar mı rahat, bu kadar mı açık, bu kadar mı komplekssiz olur, bu kadar mı insanlara bilgi, kültür, ilim, irfan yaymak ve paylaşmak için uğraşır... Sizi tebrik ediyorum ve aldığınız eğitimi verenlere, ailenize, size helal olsun diyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur. Blog sitenizi hemen kendi siteme ekledim, sizi herkes tanımalı ve nasıl iyi bir doktor, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olunur, insanlığa faydalı olmak için nasıl bir düşünce yapısına sahip olmalı herkes görsün istedim. Benim siteme de bir göz atmak isterseniz adresi http://karelidefter.blogspot.com
sevgi, sağlık ve mutluluk sizinle olsun...
ONALTIKIRKALTI

Adsız dedi ki...

Van da taze kişniş ayranaşına(döğmeli yayla çorbası)ve cacığa doğranır.Tohumları bolca turşuya konur.Ankara balkonda saksıda yetiştiriyoruz özel hiçbir şey gerektirmiyor.Kıbrıslılar da yanlış hatırlamıyorsam golyandıro diyorlar kişnişe ve yeşil çizik zeytine doğrayıp,sarımsak ve zeytiyağı ekliyorlar nefis oluyor.
yetiştirip cacık ve yeşil zeytinde deneyin lütfen.bu arada blogunuzu zevkle okuyorum.Ayşe

Adsız dedi ki...

Bizim öğrencilerimizde içiyorlar sigara,söylediklerinizi onlarada söyleyeceğim..=)

Adsız dedi ki...

gerçekten sizi taktir ediyorum bir hastata nasıl bu kadar vakit ayırabiliyorsunuz..ben ortalama 3 dakikada bitirmek zorunda kaldığımdan herşeyi sanırım hastayı dinlemeye en fazla bir dakika ayırabiliyorum...