Pazartesi, Haziran 09, 2008

hissikablelvuku*


Bugün uykusuzluk yakınması ile başvuran emekli bir öğretmene anksiyetesini sorgulamak için standart bir soruyu; “Ortada hiç sebep yokken sanki kötü haber alacakmışsınız, kötü bir şey olacakmış gibi bir his oluyor mu? “ diye sordum.

“Ah doktor bey, her zaman, her zaman. Hepsi de çıkıyor. Ben olacak şeyleri hissediyorum, özellikle de depremleri” dedi
“Nasıl hissediyorsunuz, bu Çin’deki depremi hissettiniz mi mesela?” dedim.
“Evet çocukluğumdan beri deprem olmadan 2-3 saat önce sanki içim sallanıyor gibi oluyor, durgunlaşıyorum, içime bir sıkıntı çöküyor, konuşamıyorum bile, elimle yer sallanacak diye işaret edebiliyorum ancak. Çin’deki depremi de söyledim eşime. Uzakdoğuda büyük bir deprem olacak, inşallah çok kişi ölmez diye dua ettim, iki saat sonra altyazı geçti. 5 yıl önce İzmir depreminde mesela eşime söyledim gel çıkalım deprem olacak dedim, kalkmadı. Ben deprem olduğunda sokaktaydım” dedi“Başka neleri hissediyorsunuz?” diye sordum
“Her şeyi, mesela Kuzey Irak harekatı daha açıklanmamıştı benim içimde bir sıkıntı, gözümün önüne şehit ailelerinin evleri, orada oturanlar kıyafetlerine kadar geliyor. Sonra aynen televizyonda gördüm. Geçenlerde komşum öldü, bir gün önce bana öyle bir sıkıntı geldi ki sokağa çıkartıp dolaştırdılar, sürekli kötü bir şey olacak, ah ne olacak acaba diyorum, ertesi günü haber geldi." dedi
“İyi şeyleri bilemiyor musunuz?” dedim
“Biliyorum, o zaman da içim sevinç doluyor. Oğlum hiç beklemediği bir not alıyor sevinçle gelip 'Anne kaç aldım bil' diyor, ben de tam notunu söylüyorum, çocuğun bütün heyecanı kaçıyor. Benim düşüncesizliğim bir altını üstünü söyle değil mi. Bir de mesela maç seyrediyorlar, ben içerden geliyorum, bakıyorum skor 2-1, ‘e gol olmuş neden bağırmadınız' diyorum, ‘anne sıfır sıfır’ diyorlar, bir daha bakıyorum sahiden öyle, ama az sonra gol oluyor ve maç benim söylediğim skorla bitiyor” dedi ve gülerek ekledi “Sadece maç oynanırken oluyor bu ama , öncesinden bilsem iddia oynayacağız”
“Peki bu yeteneğinizi resmi makamlara bildirmediniz mi? Depremi önceden hissetmek çok önemli bir şey” dedim
“Yok ilk defa aile dışında birine söylüyorum, bana bile şarlatanlık gibi geliyor” dedi

Kendisine gerçekten böyle bir yeteneği olabileceğini, depremden 2-3 saat önce hayvanların da huzursuzlandığını, eğer böyle bir becerisi varsa bunu tescil ettirip insanlık yararına kullanmasını önerdim.
Depresyonu olmadığından uyku için gündüz fiziksel aktivitesini arttırmasını, ve geceleri çay, kahve, kola gibi içecekleri
fazla tüketmemesini, yatağa ancak uykusu gelince girmesini önerdim.

Fotoğraflar Nostradamus ve kehanetleri.

*olacakları önceden hissetme, önsezi

11 yorum:

Adsız dedi ki...

şahane bişi...
ama kendimde olmasını istemezdim.yorucu ve heyecansız bir hayat...püffff

Mehmet dedi ki...

Böyle kişilerin incelendiği bi enstitü var mı acaba?

Taylanov dedi ki...

İLginç bir kişi ile karşı karşıya kalınca paniğe mi kapılırız? İnandırıcı gelmeyenler gerçktende doğru mudur bilemiyorum? Şaşırdım.

kıyak dedi ki...

Eşimle hastalarınızın gerçek mi kurgu mu olduğu konusunda anlaşamıyoruz. Sakıncası yoksa, Bizi bu konuda anlaştırır mısın?

ssbb dedi ki...

Hastalarım ve hikayeler gerçektir.
Ancak kişilerin kimliğini belli edecek kimi özelliklerini değiştirdiğim, ya da halk sağlığı açısından vermek istediğim bir mesaj için kurgu yaptığım da olmamış değildir.

Adsız dedi ki...

Hocam şimdi bu kişiyi nasa falan gelip alır,kesip biçerler nası oluyo diye!

Çok ilginç gerçekten.

Adsız dedi ki...

Yazılarınızı bir süredir beğniyle okuyorum. bağımlıkıl yaptı diyebilirim.
Oldukça ilginç bir durum, dediğiniz gibi insanlık yararına kullanılabilir. Bizimkiler almaz belkide nasa gerçekten alabilir!

virus97 dedi ki...

Benim durumum daha ilginç..Aklıma gelmeyen şeyler başıma geliyor..sırf bu yüzden bütün kötü alternatifleri aklıma getiriyorum :)

Adsız dedi ki...

yeni yeni okuyorum bunlarıda su hastanıza İddia oynatsak aslında bide on numara zengin oluruz sanırım Yardım Etmez mi Acaba ?

leon dedi ki...

Hastanızla ilgili şunu söylemek isterim ki kendisi duru görünün iyi örneklerinden biri gibi gözüküyor..Muhtemelen ateş elementınden biri olabilir.Deprem konusuna herhangi bir açıklık getiremiyeceğim.Genellille hisler kendi çevresi ve kendi kaderiyle ilgilidir insanın.Eyer uzağı tayın edbiliyorsa 3.göz yada duru görü olmalıdır ki buda 6 .his kapsamında değerlendirilmez.Daha kapsamlı yazılarınızı bekliyorum.saygılarımla.leon

sss dedi ki...

ben 1999 yılından beri depremleri hissediyorum deprem olmadan 1 hafta önce veya bir kaç saat önce sylüyorum ve deprem oluyor bazen ölücek kişileride hissediyorum gerçekten çok rahatsız edici. .