Pazartesi, Ağustos 11, 2008

tike


Bugün Tike Restoran’da çalışan bir garson boğaz ağrısı yakınması ile geldi.
"Bu restoranlar Yılmaz Erdoğan’a mı ait, televizyonda hep onu görüyorum?" diye sordum
“Hayır dört Adanalı ortağı var” dedi
“Nasıl müşteri çok mu, fiyatları epey yüksek değil mi?” diye sordum
“Memnunuz, her şeyin en iyisini kullanıyorlar, hiçbir şeyden kaçmıyorlar, etler de, sunumu da çok şık” dedi
“Etler nereden geliyor?” diye sordum
“Buradan yerel etleri kullanıyorlar. Mesela küşleme diye bir ızgara var, inanılmaz bir tat, çok yumuşak. Kuzunun böbrek yatağından çıkıyormuş, yani bir kuzudan iki parça çıkıyor. Sırf bunun için, ya da dondurmalı helva için gelen müşterilerimiz var.” dedi
“Dondurmalı helva nasıl oluyor?” dedim
“Helvanın içine dondurma yerleştiriyorlar, meraklısı çok” dedi

Soğuk algınlığı tanısı koyarak Sedergin C eff tb 3x1 tok yazdım, ve 2 gün istirahat verdim

5 yorum:

Taylan dedi ki...

Karnım acıktı.. :(

Ali TEKNECİ dedi ki...

İtiraf etmeliyimki sizi kıskanıyorum. O kadar güzel yazıyorsunuzki keşke her gün yazsa diyorum. Keşke...

Adsız dedi ki...

Restorantin,adresini bulduk,guzergahi belirledik,menuden yiyeceklerimizi sectik,sira seneye gelip yemeye kaldi .Ozelliklede kusleme yi tabii.Istanbula yolunuz duserse, esinizle birlikte sizide davet etmek isteriz.

Adsız dedi ki...

bora bey,

keşke şu dondurmayı helvanın içine nasıl yerleştirdiklerini sorsaydınız. Acayip merak ettiğim bişeydir.

öznur

ZAMANDAN SIZAN...KIYMET dedi ki...

sıkca tike de helva yiyen biri olarak tabaga dondurma koyup üstünü kaplıyorlar helvayla başkada bir numarası yok..artık cok yerde görmeye başadım sık yapılır oldu..