Salı, Ocak 06, 2009

filistin



Bugün kan tahlili yaptırmak isteyen, sonradan Türk vatandaşlığına geçmiş bir hastayı kaydederken Beyrut doğumlu olduğunu öğrenince İsrail’in Lübnan’ı işgali sırasında orada olup olmadığını sordum.
“Tabi, çok iyi hatırlıyorum, evimizin balkonundan tankları seyretmiştim” dedi
“Son Gazze işgali hakkında ne düşünüyrsunuz? Kalıcı olacaklar mı sizce?” diye sordum
Yok canım, bu olay tamamen Hamas’a yönelik, halkın Hamas’tan vazgeçmesini istiyorlar. El Fetih’i işaret ediyorlar, onları iş başına getirirseniz bu eziyet biter demeye getiriyorlar” dedi
“Sizce başarılı olacaklar mı?” dedim
“Hayır, herkes ölmeye hazırız diyor” dedi
“Hamas hakkında ne düşünüyorsunuz?” dedim


“Ne düşüneceğim, Hamas benim arkadaşlarım, komşularım, akrabalarım. Ellerinde hiç bir silah yok, bir keleşnikoflar, bir de İsrail’in bahane ettiği roketler. O roketler o kadar kıytırık ki, soba borusundan yapılmış gibi, evde yapıyorlar” dedi.
“Arap ülkeleri neden ses çıkarmıyor?” dedim
“Güçsüzler! Çok güçsüzler de ondan. Kim ses çıkaracak Mısır mı? İsrail dünyanın 3. güçlü ordusu.” dedi
“Suudi Arabistan’ın da hiç sesi çıkmıyor” dedim
“Bakın Suudi arabistanın eski bir kralı vardı, Faysal. İsraile karşı Filistin’i desteklemek için petrol vermeyi kesti. Ve ne oldu biliyor musunuz, bir hafta sonra Amerika’dan gelen yeğeni tarafından öldürüldü. Yerine de Amerika’nın adamı Fahd geçti, şimdi o da öldü, yerine yeğeni geçti. Bunlar ne Amerika’ya ne İsrail’e karşı çıkabilirler” dedi.

İlk fotoğraf Selma Şevkli'den Ramallah'da grafiti, diğer fotoğraflar Hamas'ın Kassam füzesi, ve bu füzelere maruz kalan bir İsrail'li

8 yorum:

Adsız dedi ki...

http://a-mother-from-gaza.blogspot.com/

Gazze'de yasayan gazeteci bir annenin ve ailesinin bugunlerde yasadiklarini anlatan bir blog..

Haccecan dedi ki...

Çaresizce olup biteni izlemek, okumak, dahada bilgilenmek, bilgilendikçe çaresizliğini ve hiçliğini anlamak....
Böyle bir dünyada olmak beni utandırıyor ama elden ne geliyor hiç...

Adsız dedi ki...

Birleşik Arap Emirlikleri denen topluluk para basıyor, sorun paraysa.Arap dünyası kendi soydaşına sahip çıkmazken, Türk Ordusunun bölgeye sürülmek istenmesi ve bu amaçla halk desteğinin sağlanması için dramatik öykülerin tvlerimizde abartılı bir acitasyonla servis edilmesi düşündürücü..Elbette yapılan bir insanlık suçudur.Tıpkı yıllar önce Yahudilere yapılan gibi.Ancak duygusal nedenlerle Mehmetçiği kurda kuşa yem etmemeliyiz.Önce ulusal çıkarlarımızı düşünmeliyiz.

Nihan dedi ki...

Benim doktora tezim terrörizm üzerine ve Hamas hakkında biraz çalışmışlığım var. Tabii saha araştırması yapmak gibi bir şansım olmadı o yüzden yanılıyor olma ihtimalim çok yüksek ama ben Hamas'ın o kıytırık roketleri zaten İsraile bir zarar vermek için atmadığını düşünüyorum. Tek amaç İsraili kışkırtmak. İsrailin verdiği tepkiyi, sivilleri hele ki bebecikleri öldürmesini onaylamam bir insan, bir Müslüman ve de herşeyden önce bir anne olarak mümkün değil. Amacım İsraili mazur göstermek ya da haklı çıkarmak hiç değil ancak o küçücük bebekleri hedef tahtası haline getiren senelerce çocukların ellerine tutuşturdukları silahlarla gösteri yaptıran, bunların görüntülerini etrafa dağıtmakta bir sakınca görmeyen Hamastan başkası değildir. Hamasın tek amacı Filistin halkının tek resmi temsilcisi olarak kabul görmektir çünkü buna El Fetihten çok daha fazla yatırım yapmıştır ama bunun için uğraşırken Filistin halkını kurban etmekten de hiç çekinmez. Halk da ne acıdır ki kendilerine gerçekten hizmet veren (Gazadaki hastanelerin okulların vs.nin neredeyse tamamı Hamas tarafından yapılmıştır) ama üstünlüğünü korumak için onları riske atmaktan çekinmeyen Hamasa yürekten destek verir. Diğer Arap ülkeleri Filistine neden yardım etsin ki? Onların tuzu kuru. Hiçbiri kendi düzenlerinin bozulmasını istemez (halkı değil yönetimleri kastediyorum). Hastanızın dediği gibi İsrailin tek amacı halk desteği açısından adeta bir devlet kadar güçlü olan Hamas'tan kurtulmaktır evet ama bu yaptıkları Haması daha da güçlendirmekten başka bir işe yaramayacak. Halk daha da çok kenetlenecek Hamas etrafında. Tek çare Hamas'ın üstünlüğünü kabul etmek, bence ondan sonra Hamas da daha mutedil bir çizgiye dönecektir umarım.
Bu arada blogunuzu çok beğendiğimi de eklemek isterim.

Anahtar dedi ki...

Ev yapımı füzelerin kıytırık olduğunu, nereye düşeceğinin belli olmadığını okumuştum biyerlerde. resimde ilk defa gördüm. bildiğimiz soba borusuymuş tek farkı yeşil olması heralde

Adsız dedi ki...

Bu çaresizlik ne acı. Yıllar içinde öyle bir sistem kurmuşlarki dünya da, öyle bir örümcek ağı gibi kaplamışlarki her yeri, şimdi bu ağdan kurtulmak nerdeyse imkansız artık. Bunca müslüman devlet bile birleşemiyor birşey yapamıyor böylesi bir katliam için.
Avrupanın göbeğinde bile yıllarca ses çıkarmadılar müslümanlar iyice yok olana kadar. Biz ne kadar insanlık olarak baksak da, bazıları öyle birlik olmuşki, bizleri öylesine sistem dışına çıkarmışlarki...

Adsız dedi ki...

Sayın terör uzmanı @Nihan hanım.
Yukarıdaki yazıda adam demiş hamas filistin halkıdır diye sen de üstüne bir de yorum yapıyorsun.
Dara düşmeden kimse ne demek olduğunu bilmez.Yüce Allah hiç bir müslümana acı yaşatmaması duasıyla.

Unknown dedi ki...

Ben bir yahudiyim ve İSrail Filistin çatışmasınıda çok iyi biliyorum..Acaba arkadaşlar hiç araştırma yapmışmı,İsrail devleti her operasyonunu savunma amaçlı yapmıştır.Madem filistinliler güçsüz hamasta bir silah yok(bu koca bir yalan arap devletlerinden dünyanın en iyi silahları getiriliyor onlara) neden o halde bütün saldırıları filistin başlatıyor..Ve herşey suskunken bir anda hamasın operasyonlarını görüyoruz..İsrail devleti buna cevap verdiği için mi zalim oluyor ? Medyanın yahudi nefreti salgılamasına hiçbirşey demiyorum zaten ? Acaba yaşamış görmüş birisi Hamasın bu ülkedeki Pkkdan bir farkını bulabilir mi ? 1980lerden bri canlı bomba operasyonları hazırlayan binlerce sivili katleden bu örgüt ne zaman İsrail devletinin bozgununa uğrarsa bizim türk medyamızda adeta bu canavarlar mazlum olarak yayınlanıyor.Filistinliler o kadar acımasızdırki çocukların beyinin yıkayıp daha ergenliğine girmeden savaştırıyorlar,yokluktan mı bunlar ? Güldürmeyin :) Arap devletlerinden nerden baksanız birçok şekilde yardım gidiyor onlara silahlarıda bayağı bi son model,aç adamın yemeği yok ama atacak rpg 7leri at4 cs roketleri var.Googleden hamas terrorist yazsanız sahip oldukları silahlara az çok görürsünüz,bence bazı gerçekleri öğrenmek için o konunun kaynağına inmek gerekir.Çünkü bizim medyamız sırf müslümanlar diye bütün teröristleri iyi gösterirler.Suriyedeki muhalifler birer teröristtir ama medyaya göre özgürlük savaşçıları,Filistindeki hamas terör örgütüdür bizim medyaya göre ise mazlum fakir insanlar.(bu fakirlerin yemeği yok bombaları var) Daha nereye kadar din yüzünden suçluları suçsuz gösteerip suçsuzları suçlu yapılacak,keşke hepiniz bunu görebilseniz.