Perşembe, Ocak 22, 2009

izmir





Bugün daha önce kapalı olarak muayene ettiğim bir hastayı başını açmış, ancak bir kaşkolla örtmüş olarak görünce
“Başınızı açmaya mı karar verdiniz?” diye sordum
“Evet işe girmek için açmak zorunda kaldım” dedi
“Kapalı olarak iş bulamadınız mı yani?” dedim


“Çok iş başvurusu yaptım, biz sizi ararız dediler ama kimse aramadı. En son bir sekreter açıkça söyledi: ‘Başınızı açarsanız yarın başlayabilirsiniz’ dedi. Ben zaten söylemeseler de bakışlarından davranışlarından anlıyordum bu nedenle iş vermediklerini” dedi.
“Ne hissettiniz başınızı açarken?” diye sordum


“Kötü hissettim. İlk gün zor oldu. Suçluluk duydum. Şimdi de dışarda böyle kaşkolla bir nebze kapatıyorum, ama kısa zamanda alışılır, biliyorum. 10 yıl önce kapanırken de ilk günlerde aynı zorluğu yaşamıştım. Sonuçta insanın nefsi var, ister istemez hoşuna gitmeye başlıyor” dedi

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Üzücü, açmak zorunda kalmış olmasına hayıflandım açıkçası.
Herkes bir şeyleri zorundalıkların sırtına dayamak zorunda kalıyor ya ne elem.

Kolaylıklar

srbstnsrlr

Adsız dedi ki...

acmak zorunda kalmasi üzücü tabii. acmis oldugu icin sevindim;)

A. Murat Eren dedi ki...

Korkunç bir şey. Başta siyasetçiler omak üzere bu işin bu hallere gelmesine neden olan herkese lanet olsun.

İnsanların, başka insanların tamamen kendilerini ilgilendiren tercihlerine dair sevinç ya da üzüntü duyması da ziyadesiyle şaşırtıcı ve korkutucu. Gün gelir şimdinin sevindiren/üzen ayrıntıları düşmanı/dostu belirler hale gelir, gün gelir Türkiye Rwanda olur, 1 milyon kişi ölür.

İnsanlar o kadar aptal, o kadar düşüncesiz ki onların yaptıklarının utancını duymak bile iki kuruşluk aklı olanlara kalıyor. Zaten aptalların yönettiği bu gezegende akıllı olmak tarihin hiç bir döneminde avantaj olmamış ki bu döneminde olsun..

Çok yazık.

Adsız dedi ki...

bunun vebalini bir tek başını açanlar çekmeyecek herhalde. hepimiz. siyasetçiler. oy verenler. banane deyip umursamayanlar. (benim elim yakalarında olacak hepsinin.)

Adsız dedi ki...

kişinin tüm özelliklerini görmezden gelmelerine sebep olan el kadar bi kumaş parçasını başına takması mı? içler acısı bi zihniyet. öyle kapalılar tanıdım dünya görüşleri çok açılı, öyle başı açıklar tanıdım zihinleri-algıları tüm dünyaya kapalı.

Haccecan dedi ki...

İnsanın giydiği kıyafete, saçının rengine, taktığı eşarba, fulara göre insan değerlendirilir mi hiç? İnsanın tavus kuşu muamelesi görmesi ne kadar acı... Kel aynak olmak yasak.... Tavus kuşu isen herşey mübah...
Yazık... Yazık... Yazık...

Adsız dedi ki...

Gerçekten üzücü ve zor bir durum. İnsan alışkanlıklarından vaz geçerken çok zorlanır.

Bu arkadaşı buna zorlamak ya da zordurumda birakmak vicdansızlık.

Adsız dedi ki...

Sayfanızı severek takip ediyorum. Yalnız üzüldüğüm bir şeyi belirtmek istedim kendim kapalıyım özel bir kurumda çalışıyorum şükür ki başörtüsü problemim yok hastanız adına çok üzüldüm inşallah bizlerinde zamanla önü açılır yalnız kişi kendi isteğiyle kapanıyorsa bu resimdekiler gibi giyim tarzı asla olmaz ve olmaması gereken hareketleri yapmaz. Aile zorunluluğuyla yapıyorsa hep içinde özenti vardır.Benim annem açık ben kapalıyım annem benim fikirlerime saygılıdır ben annemin fikirlerine kişi özgürdür keşke herkes birbirine saygı duyabilse anlayışlı olabilse. Başörtüsünü taşıyan insanlar taşıdıkları örtüye laf gelmemesi için giyim tarzına hal ve hareketine dikkat etmeli. Dışarda biri yanlış bir hareket gördüğü bakdığı zaman aaa şu kıza bak demiyorlar aaa şu kapalıya bak diyorlar tek şahıs görülmüyor sanki bütün kapalılar o hareketi yapıyormuş gibi konuşuluyor :(

... dedi ki...

ablamın girdiği sene üniversite de başörtüsü sorunu vardı gerçi şimdi hala vr.
bu yüzden de okulunu yarım bırakmak zorunda kaldı.çünkü başını açtı mı devamınn geleceğini biliyrdu.
daha sonra özenecek daha da açılacaktı belki ondan korkuyordu.
yukarıdaki resimlere bakınca gerçekten midem bulandı.
bazı başörtülü hanımlar başörtüsünü neden örttüğünün farkına varmrmadan örttüklerinden dolayı ortaya böyle iğrenç sonuçlar çıkıyor ama böylelerinin yanında ahlaklı ve bilinçli örtenlerde mevcut.lütfen böyle resimleri yayınlayıp insanların bu konudaki duyarlılığını zedelemeyin.
selametle..

Adsız dedi ki...

Duyarlılık dediğimiz, gerçeklerle evrilmeli sanırım, böyle bir ortamda.