Salı, Haziran 06, 2006

Bugün astımı için ilaç yazdırmaya gelen bir amcayla sohbet ederken hala sigara içip içmediğini sordum. İçiyormuş. Yaşını sordum 73 yaşımdayım, 31 sene demiryolu işçiliği yaptım dedi.
Hep Dinar-Karakuyu hattında çalışmış. Hem yol işçiliği, hem yol bekçiliği yapmış. Yol bekçiliği nedir dedim. Hergün 17 km.lik hattı yürüyerek gider gelir,yolda bozulma varsa hemen telsizle ‘Demiryolumuzda kırılma var çabuk şu km’ye gelin’ diye anons yapar, en yakındaki ekip gelir tamiratı yaparmış.
Demiryolları en çok kış şartlarında donma sonucu bozulurmuş. Çalıştığı bölgede kar kış çokmuş. 1971 yılında bir tren kara saplanmış, kendi gücüyle çıkamamış. İşçiler kazma kürek çalışıp kurtarmışlar.
Astım ilaçlarını yazdım. Muayenesinde ciğerlerinin durumu çok fena olmadığından ve belli yaşı geçen insanların muafiyet kazandıklarını düşündüğümden istediği gibi sigara içebileceğini söyledim.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

tevekkeli değil çehov hayranlığım demek ki.

doktorların hep yazacak birşeyleri ve okuyucuları oluyor :)

Adsız dedi ki...

ülkem de sizin gibi bir doktor'a ancak internette rastlanır. bir çok doktor o kadar ilgisiz ve sevgisiz ki...

onemedico dedi ki...

merhabalar.. sitenizi bildirgec.org'dan öğrendim ve çok beğendim.. yüreğinize elinize sağlık.. sade diliniz, akıcı uslubunuz; site ziyaret trafiğini artıracaktır.. sürekli takip eden okuyucularınıza yenileri eklenecektir..

güzel memleketimin, güzel insanlarını bizlere anlatıyorsunuz..

iyi ki böyle bir blog hazırlıyorsunuz.. iyi ki varsınız..

: ) : )

Adsız dedi ki...

Bi doktor olarak hem hastalarınıza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan hemde anıları bizlerle paylaşmanızdan ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.. sizi tebrik ediyorum.. sevgilerle..

onemedico dedi ki...

fas seyahatinizi okumaya başladım. bitiremedim. çünkü saat 03.36 oldu, sabah erken kalkmam gerekiyor. yazının tadı damağımda kaldı.. arkası yarın radyo tiyatrosu gibi, yarın devam edeceğim okumaya..

eşinize saygılarımı iletin lütfen, oğlunuzu da öpün benim için..

istanbul'da dutlar oldu. izmir'de de olmuştur.. karadut yemeli insan, yada karadut dondurması..

: ) : )

Unknown dedi ki...

final dönemi pek hoş olmadı bu bloga rastlamak..

okumaktan ders mers çalışamadım zira..
:)

şahaneymiş,
devamını bekliyoruz!