Pazartesi, Eylül 04, 2006


Geçen gün tansiyon ilaçlarını yazdırmaya gelen bir polis maçta görevli olduğunu ve gitmesi gerektiğini söyleyerek sırada öncelik rica etti.
İzmir’deki maçlarda maçına göre 500 ile 2600 arası polis görevlendiriliyormuş. En fazla taşkınlık Karşıyaka’nın , özellikle Altay’la olan maçlarında olduğundan bu maçlara Fenerbahçe’nin maçlarından bile fazla; tam 2600 polis görevlendiriliyormuş. Çalışma şartları çok ağırmış, maç bitince istirahat yokmuş, aslen görevli olduğu karakolda vazifesine devam ediyormuş.
Maçları görevleri nedeniyle pek izleyemiyorlarmış. Özellikle gol olduğu zaman seyirciler büyük taşkınlık yapıyor, koltukları kırıp sahaya atıyorlarmış.
Taşkınlık yapanlara ne ceza verildiğini sordum. Fotoğrafları çekilip taşkınlığın cinsine göre 2-3 maçtan süresize dek maçlara girmekten men ediliyorlarmış. Bunun nasıl uygulanabildiğini sordum. Maça girişte kapıda duran polisler resimleri inceleyip bütün cezalıları akıllarında tutuyorlarmış, ayrıca hepsinin fotoğrafı basılı olarak kapıda mevcut oluyormuş.
‘Peki kılık değiştirse, saçını kazıtsa, ya da peruk taksa veya bıyığını kesse n’oolur?’ diye sordum. ‘O zaman girebilirler’ dedi.

Hiç yorum yok: