Çarşamba, Mayıs 23, 2007

plazma tv


Bugün bir televizyon satıcısı gözlerde ağrı yakınması ile başvurdu.
Plazma ve LCD ekranlı televizyonların satışını yapıyormuş. Satışların nasıl olduğunu sordum. Çok iyiymiş, herkes alıyormuş. Neden plazma Tv'ye ihtiyaç duyulduğunu sordum. 'Hiç tamamen hava atmak için, yoksa şu anda tüplü televizyonların görüntü kalitesi daha iyi' dedi.
Henüz ülkemizde dijital yayın olmadığından özellikle LCD ekranlı televizyonlar karlı görüntü veriyorlarmış. 'Hani bir dükkanda DVD'ye bağlarsın anlarım, görüntü pırıl pırıl,havalı olur; adam kablolu yayına LCD televizyon bağlıyor, tabi görüntü bozuk oluyor' dedi. Özellikle LCD' lerde kaliteli bir görüntü için HD(high definition) özelliği olan dijital uydu alıcı gerekliymiş; piyasada Humax adında tek marka varmış, ve çok pahalıymış.
Hangisinin daha dayanıklı olduğunu sordum. Plazma 60 , LCD 65 bin saat dayanıyormuş. Bu da günde 6 saatten 20 yıla denk gelirmiş.
Gözlerindeki ağrı glokomu düşündürdüğünden kendisini göz içi basınç ölçümü için Göz hastalıkları uzmanına sevk ettim.



2 yorum:

Pratik Anne dedi ki...

Plasma TV'de HD yayin ile HD olmayan yayin arasinda hakikaten cok kalite farki oluyor. HD olmayan kanallarin LCD ye nazaran tuplu TV lerde daha iyi gozup gozukmedigini bilemem ama insan plasmada HD goruntuye alisinca bir daha sevdigi program olsa bile diger HD olmayan kanallara ayni gozle bakamiyor. Hele spor karsilasmalarini (NBA, NFL falan) HD kanalda verdikleri zaman plasmadan seyretmek baska oluyor. Tabi bir de yer tasarrufu yonu var.

Adsız dedi ki...

Türk insanı malum, hava atmak olsunda başka bir şey olmasın.
Varsa 40 metrekare salonun al koy plazmayı. Ama öyle evler varki tam anlamıyla ayran ve tahterevalli durumunda.
Kolay gelsin