Cuma, Haziran 19, 2009

bolero




Bugün anneannesinin ilaçlarını yazdırmaya gelen bir genç kızın reçetenin yazılmasını beklerken üzerindeki garip bir giysiyi, diplomalarımı ayna olarak kullanarak düzelttiğini görünce
"Ne deniyor bu giysiye?" diye sordum
"Bolero deniyor" dedi
"Ne işe yarıyor peki?" dedim
"Pek bir işe yaramıyor, böyle omuzlarını örtüyor işte. Bazen kolsuz giyip de rahatsız olduğunda , ya da soğuk olduğunda giyiyorsun" dedi



"Pahalı mı peki?" diye sordum
"Pahalısı da vardır ama pazarda penyeleri bir liradan satılıyor" dedi

10 yorum:

BlahBlah dedi ki...

6 yıl gibi görünen ama alması daha uzun siren diplomayı ayna gibi kullanmak...

uzmanamator dedi ki...

Nasıl bir doktorsunuz siz ya bugüne kadar muayene olduğum hiç bir doktor sohbet etmedi, insanı bir tavır sergilemedi bana karşı, benim de onlar gibi bir insan olduğumu düşünüp muhatap almadı ,hep burnu büyüklük yapıp bana sadece derdini anlatabilen bir canlıdan ileri bir samimiyet göstermedi, gülümsemedi bile, sadece lise yıllarındaki danışmanım hariç o da psikolojiyle ilgili olduğunda diyorum zira güleryüzlü bir doktorla karşılaşmadım daha sonrasında.Saygım sonsuz mesleğe, bir meslek sahibinin hele ki bir doktorun kolay yetişmediğini biliyorum zor bir eğitimden geçip, zor sorumlulukları göğüslüyorlar ama insani yönde biraz kötü örnek olmuyorlar mı ? Kusura bakmayın bu sözlerim yalnızca şahsi tecrübelerim sonucu edindiğim izlenimlerdir genelleme yapmıyorum sadece benim gördüklerim böyleydi ..
Size muayene olmak isterdim vallahi hem de çok :) Gerçekten hem insan hem doktorla karşılaşmak iyi bir tecrübe olurdu :)
Bu sözlerime kızmazsınız umarım ki yazılarınızı keyifle ve ilgiyle takip ediyorum bunlar sadece şahsi düşüncelerim incitmekikırmak veya hakaret etmek amacıyla söylemedim kesinlikle..
Kolaylıklar dilerim ...

biggeee dedi ki...

@uzmanamatör senin doktorlar yüzüne bakmıştır en azında yüzümdeki sivilcelerim için gittiğim doktor yüzüme bakmaya bile tenezzül etmeden ilacımı yazmıştı...

La Santa Roja dedi ki...

"Kolsuz giydiğinde rahatsız olmak" yüzünden bolero tercih etmek çok acı geldi birden bana. Kolsuz giyildiğinde rahatsız olacak duruma getirenlere bela okuyorum şu an.

Özlem Mertler dedi ki...

Ravel'in bir bestesinin adının bu denli ucube bir örtünme aracına verilmesini merak ettim. Bir araştırayım bakalım neymiş anlamı...

Adsız dedi ki...

kedimi icinde hayal edemedigim kiyafetlerden biri: dutturu bolero :)))

ispanyol kadin danscilari giydigi yelegi andiriyor sanirim...onun icin bolero olmus olabilir mi acaba?

b.commonsense

Adsız dedi ki...

Popular since the 1950’s the Bolero Jacket is more commonly called the Shrug in this day and age.

The original bolero jacket took its name from the short jacket worn by Spanish dancers when performing to traditional bolero music.
=============================

1950 lerden beri moda olan bolero, bolero dansi yaparken ispanyol danscilarin giydikleri kisa ceketlerden esinlenilerek konulmus.
b.c

meren dedi ki...

Bolero aynı zamanda bir latin dansı türü. Böyle kadınların eteklerini savura savura yaptıkarı, bilimum filmlerden gözümüzün aşina olduğu Latin dansları vardır ya hani, onların biraz daha yavaşı oluyor Bolero.

Zaten bu giysi de o dansçıların tarzını anımsatıyor bir miktar. Muhtemelen oralardan gelmiş güzide ülkemize.

Adsız dedi ki...

Evet La Santa Roja,

Kiyafeti yuzunden ozgurlukleri kisitlanan milyonlarca insan var bu guzelim memlekette maalesef. Hatta bolero giyme sanslari olanlar kadar tercih sanslari olup da cikar yol bulamayan insanlar var. Herkesi ve herseyi kendi kaliplarina uydurma heveslileri. Dunya var oldukca onlar da var olacak sanirim.

Ama onemli olan, bizim nerde durdugumuz degil mi?

ARZUMCA dedi ki...

HAY ALLAH YORUMLARINIZ NE KADAR DAĞILMIŞ SAYIN DOKTORUMUZ BLOĞUNUZU ÇOK SEVDİM TAKİPÇİNİZİM..AYRICA BOLEROYU ÇOK SEVERİM KESİNLİKLE BAYANLARA YAKIŞAN BİR GİYSİ..