Cuma, Aralık 29, 2006






Bugün 80 yaşın üzerinde bir teyze öksürük yakınması ile geldi. Babası üzerinden bakıldığını görünce sordum. Babası Mısır'da Osmanlı ordusunda askerlik yapmış, daha sonra Ayasofya'da bekçi olmuş. İstanbul o zaman İstanbulmuş, şimdi bitmiş. İzmir'de doğup büyümüş, ama Ödemiş'e gelin vermişler. Eşiyle anlaşamayıp ayrılmış. Dört çocukla kalınca çalışmak için Almanya'ya gitmiş. 10 yıl
Kölün'de 4711 fabrikasında çalışmış.
'4711 nedir ?' dedim.
Almanya'nın çok meşhur bir kolonyasıymış. Yılbaşlarında hep hediye edilirmiş. Fabrikada çalışırken istedikleri parfümü sürmeleri serbestmiş, ama dışarı çıkarmak yasakmış. Ayda bir %50 indirimle almalarına izin veriyorlarmış. Almanya'ya gitmek için evlenmek isteyenler olmuş ama evlilikten ağzı yandığı için bir daha evlenmeyi düşünmemiş. Orada kazandığı paralarla İzmir'de ev yaptırmış, şimdi çocukları ile beraber o evde yaşıyorlarmış.

Öküsürüğü soğuk algınlığına bağlı olduğu için

Katarin f tb3x1 yazdım ve bol portakal mandalin, greyfurt tüketmesini önerdim.

8 yorum:

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dileklerinizin gerceklesmesini dilerim. Sevgiler Sonia...

Adsız dedi ki...

merhabalar. blog'unuzu birkac ay once kesfettim, cok hosuma gitti. her gun birkac kez kontrol ediyorum. internette en cok sevgigim blog. blog icin tebrik eder, yeni yilinizi ve bayraminizi kutlarim.

Adsız dedi ki...

Bora bey, seyahati beklerken bu blogu okumaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz yılın "en" lerine bakarsak, bu blog en özgün blogtu. Sizi tebrik ederim, herkesin birbirini taklit ettiği günümüzde bu kadar farklı ve zevkle okunabilir bir blog hazırladığınız için.

Eşinizle ve çocuğunuzla keyifli bir tatil dilerim.

Aysin dedi ki...

Mutlu yillar.

Adsız dedi ki...

Merhaba
Blogunuzla tesadüfen karşilaştim. Galiba Bingölde de görev yaptınız. Bende görev icabı orada bulunmustum. Hala oradan gorustugum insanlar vardir. Bende güzel aniları olan bir yerdir.

Günlerin güzellikler getirmesi dilegiyle..

Gülcan

Adsız dedi ki...

hastalarla bu kadar uzun sohbet edecek kadar vakit nasil bulunuyor? saglik ocaginda pratisyen hekim olarak mi calisiyorsunuz? bizi ilgilendirecek anafikir nedir bu yazida?

Adsız dedi ki...

Sizin için anafikir:Kışın portakal, mandalinayı bol tüketirseniz hasta olmazsınız.

ben ve kendim dedi ki...

bu kolonyalardan "alamancı" dedem ve amcam sayesinde bizde de 2-3 şişe vardı. sanırım aslında hala varlar; çünkü kokusu çok keskin ve bayık.

açıkçası ben rahmetli canım beleşçi dedemin bir yerlerden bulup sonra da hediye diye getirdiğini düşünmüştüm; blogunuzda şişenin resmiyle ve ünüyle karşılaşınca çok şaşırdım.hayatımda bir şey değiştirmedi; işe yararlığı hakkında da şüpheliyim ama yine de bu bilgiyi edindiğim için mutlu oldum. ha bu bilgiye rağmen o kolonyayı asla kullanmam sanırım, orası da ayrı. :)

teşekkürler.