Perşembe, Nisan 12, 2007

kireç çözücü


Bugün ilaçlarını yazdırmaya gelen bir beyaz eşya tamircisiyle sohbet ettik. Çamaşır makinesinde en beğendiği markayı sordum. ‘En iyisi Siemens, ama Arçelik, Beko’lar da iyi parçası bol’ dedi. ‘Ya Vestel?’dedim, burun kıvırdı.
Kireç çözücü reklamlar hakkında ne düşündüğünü sordum. ‘Tamamen palavra, ben karşıyım, asla kullanmam’ dedi.


Geçenlerde bir makinenin rezistansını sökerken zorlanmış, sahibi hanım ‘N’ooldu?’ deyince ‘Şimdi görürüsün!’ demiş. Rezistans sökülüp de kireç içinde olduğu görülünce kadın ilenmeye başlamış.
‘Deterjandan fazla onlara para döktüm, şu hale bak hiçbir işe yaramamış’ demiş..
‘İşe yarasa bile etkisi en fazla %20 olur, zaten rezistansı değiştirsen 30, hortum patlasa 10 lira, onlara kat be kat fazla para dökülüyor’ dedi.




Burada da konuyla ilgili bir yazı var.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu hastanız televizyona çıkıp bildiklerini anlatmalı. Hatta anlattığı olay da güzel reklam senaryosu olur. En azından kireç çözücü reklamlarının senaryosundan daha güzel olur.

Adsız dedi ki...

kesinlikle doğru, zaten beyaz eşya da ucuzladı. ama en iy marka çamaşır, bulaşık için miele ; buzdolabı için amana dır, parası olana:)
saygılar
momz

Aslı Cin dedi ki...

Ben kullanmıyorum şahsen, bana da palavra gibi geliyor.:) Ama bunun dile getirilmesinden hoşlanmayabilir tabii Calg. ciler...

sevgilikeNdim dedi ki...

son günlerde vestel ile ilgili hiç olumlu haber almıyorum. Amana'yı bilmiyorum ama Miele'den gerçekten çok memnunuz. remed' in dediği gibi, keşke hastanız sesini biraz tv lerde duyurabilse...

elif dedi ki...

vestelin goruntu sistemleri de berbat..ya da Tr icinde mi dandik mallar satiliyor bilemiyorum..

zaten faydasini bilmeden de reklamlari cok sinir bozucu bu kirec onleyicilerin , ama benim makinem daha cok yeni :P

ama bi yandan da tamircilere de guvenemiyor insan , onlar da eve gelip makinanin bozuk olmayan yerlerini de bozuyorlar canim aa

Erdinç korkmaz dedi ki...

reklamlarının formatları da yıllardır değişmez. artık ezberledik, ailecek.

Adsız dedi ki...

Bir ara kablo uretim firmasinda staj yapmistim. Ordaki yetkili Miele icin ozel kablo urettiklerinden bahs etti. Miele daha dayanikli ve saglam kablo siparis veriyormus. Sadece kablo icin bu kadar ozen.. Miele - kalite.. ;)

maslahatgüzar dedi ki...

6 yıl oldu makinemi alalı, bulunduğum şehirde su bir hayli kireçli olmasına ve kireç çözücü ürün kullanmamama rağmen bir sıkıntı yaşamadım. üstelik her taşınmada makinamdan düşen parçalar koca bir poşet doldurdu.yine de çalışıyor allahsız.

velhasıl kireç çözücüye 5-10 yıl verilecek parayla zaten yeni makina alınabiliyor, işe yaramadığını sevgilim söylemişti. amerikanın aya inişi ( 1969 ? ) yalanından sonraki en büyük yalan der :)

Adsız dedi ki...

Yani konu ile pek ilgili değil ama özür dileyerek şunu söyleyeyim, "beddua etmek" ve "ilenmek" aynı şeylerdir böylece bir anlatım bozukluğu oluşuyor. Benimki de takıntı ama bu tip yanlışları görünce uyarmadan geçemiyorum. Ayrıca Mustafa Topaloğlu'nun da dediği gibi "faydalı bir eser" olmuş sizinkisi...

Unknown dedi ki...

teşekkürler güzel makale olmuş, kireç çözücü kullanımında dikkat edilmesi gereken doğru markayı kullanmaktır.