Cuma, Eylül 21, 2007

göcek

Geçen hafta Göcek'te bir yat kaptanından öğrendiklerim:
Göcek'te 4 marina varmış. Merkezdeki Port eskiden Karamehmet'inmiş, borcu nedeniyle Kalkavan'a satmış. Marinalarda 300-400 tekne bağlanabiliyormuş. Koylarla birlikte Göcek'te yazları 2000 tekne bulunuyormuş. Devasa tekneler yabancı bandıralı gözükse de hepsi İstanbul'lu kodamanlarınmış. Yılda iki üç hafta gelir bizi şu koya götür, ya da yunan adalarına gidelim derlermiş. Aslında teknede yaşamayacaksan tekne almak akıl karı değilmiş, kiralamak daha ucuza gelirmiş. Marina ücreti metrekare üzerinden hesaplanıyormuş. Büyük yatlarınki yıllık 10 000 euroyu bulurmuş.
İki haftadır açıkta demirlemiş bekleyen Savarona yatının neden marinaya girmediğini sordum.

Marinaya bağlanmak için çok büyükmüş, bağlansa iskelelerin tonozlarınız sökermiş. "Ancak ilerdeki eski krom iskelesine bağlanabilir" dedi kaptan.
Göcek'te bulunan krom madeninden yıllarca bu iskele sayesinde ihracat yapılmış, ama şimdi sevk kara yolu ile yapılyormuş.

Bir de Portville adlı ilginç bir konut projesi gördüm.
Normal lüks bir siteye benzeyen villaların arası kazılarak kanallar oluşturulmuş, ve denize bağlanmış. Yat sahipleri teknelerinin botlarıyla hiç yere basmadan evlerinin önüne kadar gidip botlarını bağlayabileceklermiş. Kesilen ağaçlar nedeniyle çevre örgütlerinin tepkisine yol açan projede evler 1 milyon lira civarında satılıyormuş.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Artık tatil mi yaradı, yoksa aloo dedik ondan mı bilmem, sevindik valla..
OOfff off, ben de kapitalist olmak istiyorum, yatlar almak istiyorum, 1 milyon avroya yazlıklar almak istiyorum. Biz küçücük teknenin yıllık marina kirasını düşünürken, insanlar her sene bi yat parası marinaya ödüyor, hale bakın..
Göcek'teki marina, muhteşem güzel. Ben de o yatların hep yabancı olduğunu sanırdım, meğer değilmiş, öyle mi? Tahminlerden daha fazla zengin var Türkiyede, sezdirmeden de yaşıyorlar işte.
Neyse, ben halime şükredip, amaaan paraları var ama kimbilir ne dertleri var, fikrine sığınıp, işlerimin başına döneyim.
sevgiler
egeden

Adsız dedi ki...

Göcek Portu bu yaz gezdim. Mesleğim mimarlık. İşim icabı çok otel ve tuvalet gördüm.Göcek Port'un içindeki gibi bir tuvalet görmedim. Temizlik muhteşem inşaatında kullanılan malzemeler uygulanan detaylar muhteşem..

Port'da bir de yemek yedik. Gereksiz pahalı idi, hizmet de kötü idi...

Benden bu kadar selamlar....

Adsız dedi ki...

1 milyon YTL mi?

Portville cok ilginc bir proje. Websitesine baktim fakat fiyatlari goremedim.
Daha fazla bilgi iicn ReMax'a email ile basvurmam gerekiyormus. Emai gonderidm fakat websitesinin linki calismiyor.
Detayli fiyatlari hakkinda bilgisi olan var mi?
Tesekkuler,
Hakan