Salı, Eylül 09, 2008

5000 sms



Bugün sıkıntı hissi ile başvuran bir hastanın muayenesinde depresyon bulguları olduğundan canını sıkan bir konu olup olmadığını sordum.
"Erkek arkadaşımdan ayrıldım” dedi
“Anlaşarak mı ayrıldınız, yoksa bir taraf terk mi etti?” diye sordum
“Tam ayrıldık da denemez, mesajlaşmayı kestik” dedi
“Anlayamadım, biraz açar mısın?” dedim“Bizim ilişkimizi aslında Aveanın 5000 SMS kampanyası bitirdi. Arkadaşım tam bir mesaj hastası, ayda 5000 mesaj yetmiyor bitiyor. Sürekli elinde telefon; şimdi eve girdim, şimdi tuvalete girdim, şimdi çıktım... Sürekli iletişim halindeyiz. İnsan başka bir şey yapamaz hale geliyor.
Yaz başında sınavlarım da vardı, ben artık böyle mesajlaşmak istemiyorum dedim. Kaç defa kontör gönderdi, yanıt vermedim. Sabah günaydın, akşam iyi geceler, böyle böyle azaldı, şimdi yazmaz oldu. Görüşüp de ayrıldığımız yok ama sorunca ‘Sen biliyorsun’ diyor, artık birbirimizi arayıp sormuyoruz. Rahatladım aslında ama bir yandan da özlüyorum” dedi

Bazen ilişkilerin insanı hasta edebileceğini ve ayrılığın da hayırlı olabileceğini söyledim ve depresyonu çok belirgin olmadığından spor yapmasını önerdim.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

ben haftalık vodavone sms paketi kullanıyom. en çok yazdığım dönemde bile %10 unu kullanamadım. harbiden iyi yazarmış

Benim Hayatim dedi ki...

Çok iyi yazıyormuş cidden ben 300 kullandım en fazla. İnsan delirir cidden. Yokluğu da depresyon yapmış o da ayrı. Alışkanlık çok fena şey :(

Anahtar dedi ki...

Bir ayda 5000 sms i yetmiyormuş ha vay canına.. merak ettim baktım da 1 sene önce aldığım tlf.umdan ben şimdiye kadar 2000 küsur sms yollamışım :o

o arkadaş iki ayda bi tlf.u hurdaya çıkarıyodur. bir de parmakları epey uzamıştır heralde.

Adsız dedi ki...

Vay be, ne insanlar varmış...

pecan dedi ki...

Cok korkunc. Ben US deyim. Telefon ucuz. Yani sms'e hic gerek kalmiyor. Su cep telefonuna sahi oldum olasi, yani 4 senedir, sadece 4-5 kere sms kullanmisimdir.

Bende bi ara Facebooka cok pis dadanmistim. Is yerinde surekli bakiyordum. Tam bir rezalet. Sonra is yerinde hepimizin bilgisayarina, login ederken "accountunuz monitor ediliyor" babinda bi mesaj koydular. O gun biraktim isyerinden Facebook'a bakmayi. Bence iletisimi artiracagi zannedilen bu elektronik ortamlar, aslinda iletisimi baltaliyor. Eskiden ailemi, akrabalarimi her gun arardim. Simdi ailemi haftada bir, akrabalarimi ise neredeyse cok nadir ariyorum.

Unknown dedi ki...

kardeşimde şu aveanın 5000 sms kampanyasına katıldı. 1 ay oldu olacak 4500 lerde mesaj atıyor. Kaç kez uyardım ama mesaj varken durduramıyorsunuz. VArsa bitirmek gerekliymiş gibi harca babam harca.

*kızlar nasılsınız günaydın (toplu gönderi 44 alıcı)
*iyiyim şekerrr sen nasılsın bu sabah (toplu gönderi 60 alıcı)

Bu ve bunun gibi bir çok mesajlajma trafiğiyle kafayı yiyen gsm operatörü geçenlerde kardeşimin hattından 50 kontor çekti :) 3 gün sonra geri yolladı.

Yani mesajlaşmaktan zarar gören sadece parmaklar ve telefonlar değil aynı zamanda gsm operatörleridir derim ben. Bir bayram mesajı 4 günde gider mi sormak istiyorum :=)

Adsız dedi ki...

bu yazıda beni en çok şaşırtan şey Türkiye'de birisinin sıkıntı hissini doktora başvurmayı gerektirebilecek bir semptom olarak görmüş olması oldu.

Goksu dedi ki...

Sevilmeme korkusunun en buyuk gostergesi galiba SMS'ler,Hani her dakika "ben burdayim, bana ilgi gosterin!" anlaminda. Yeni nesilin demek ki bayagi bi ilgiye ihtiyaci var.

kıyak dedi ki...

5000 sms...
ne yazarsın?
karşındaki ne cevap verir?
-tuvalete gittim
-aa ne yaptın?
-çişimi
-oo süper
...
bu vıcık ilişkiler tabii sıkıntı yaratır insana...
insanın, ilk gençlik dönemlerine bu vıcık ilişkilerle başlaması ne kötü.
daha sonra da bu sıkıntı 1 virüs gibi geçer diğer ilişkilerine...

Kültür Mantarı dedi ki...

serbest çağrışım: sen vodafon gibi anı yaşarken ben turkcell gibi seni her yerde çekemem.

endiseliperi dedi ki...

sms ne demek?


şaka şaka:)

Brajeshwari dedi ki...

Farkında değiliz ama yeni hastalıklar türüyor sanırım..Hamgurleri de yedik, sonra obezlik çıktı.Şimdi de mesaj bağımlılığı, bilgisayar depresyonu zamane hastalıklardan... Ne karmaşığız ve ilişki denen şey nelerle -ne şekilde yaşanıyor garip ki...

mcakmak dedi ki...

ben de bitiriyorum bu 5 bin smsi.sınawlarda kopya amacıyla mesela.günde 167 sms gibi bişey yapıo we bir msj yazmak 30 sn suruo.buda 80 dk yapıo.bu sureyi msn de yazışırken de çok raat harcayabiliyo insanlar