Salı, Eylül 23, 2008

saçlar



Bugün orta yaşlarda bir hanım oğluyla ilgili konuşmak için başvurdu.
17 yaşındaki oğlu saçına aşırı düşkünmüş, her sabah 15 dakikasını ayna karşısında saçına şekil vermek için harcıyormuş.

Ayrıca haftasonları kuaföre gidip saçını yaptırıyor, saçı bozulmasın diye iki gün yıkanmadığı gibi geceleri de saçı bir yere değip bozulmayacak şekilde ufak bir yastıkla yatıyormuş.


“Telefon da yanında sürekli açık, Avea’nın bedava mesaj kampanyası var ya, sabah kadar mesaj alıp gönderiyor, sabah boynu tutulmuş, uykusunu almamış kalkıyor. Bir kutu wax 8 lira, 4 gün dayanmıyor. Ne kadar kızsak da çözüm olmuyor, ne yapabiliriz?” diye sordu.


Daha önce oğlunu muayene ettiğimden, kendisine oğlunun ergenlik dönemini yaşadığını, bunun her iki taraf için de zor ve sancılı bir süreç olduğunu, bu yaştan sonra çocuklara dışarıdan söyleyerek bir şey yaptırmanın mümkün olmadığını, bugüne kadar verdikleri eğitim ve dünya görüşü ile çocuğun kendi yolunu yanlış yaparak, deneyerek çizeceğini,

bu sürece fazla karışmamalarını ama dışardan izlemeyi de ihmal etmemelerini, ve çocuklarına bu dönemde destek olmak istiyorlarsa onu sevdiklerini ve güvendiklerini hissettirmelerini söyledim.
İsterlerse Ergen Sağlığı Merkezi 'nden de yardım alabileceklerini belirttim.


Fotoğraflar Emo adı verilen bir akıma mensup gençler.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Benim oğlum da 13 yaşında, bu yaz bi saç merakı, aman allahım, kesinlikle kestirmedi. Okullar açıldı yine kestirmedi, oğlum dedik okuldan kızacaklar, gel kestirelim, yok ...Neyse 2. gün akşamı Ege eve geldi ki, saçlar resmen kazınmış, gülüyorum, soramıyorum, neyse, okul müdürü başına bi beden eğitimi hocası vermiş, bi de servis kaldırmış, 3 berber gezmişler, ilk ikisi kapalıymış, 3. berberde kestirmişler. Hayır, üstelik kolej yani bu, ama benim hoşuma gitti, benim yapamadığımı okul yaptı.. İki gün kızde sonra alıştı. Bu da Egeye ders olmuştur umarım,, anlatmak istedim:)))))) egeden

Kültür Mantarı dedi ki...

emo gençleri istanbulda bakırköy'de yoğun olarak bulunuyor. apartman girişlerinde üzgün bezgin otuyorlar.

emo, emotional, yani duygusal demek. bu emo erkekleri diğerleri gibi değil, ağlıyorlarmış falan filan.

ayrıca bazı ülkelerden emo olmak yasaklandı.

oğlu kızı emo olan, nedir bu emo anlamak istiyorum diyen, şu siteye bir göz atabilir.

Goksu dedi ki...

Vay be , bu blue cagi zor biseymis.Ben bu kadar agir gecirmemistim sanirim (gerci anne babama sormak lazim) ama galiba karakterin oturmasi icin sarkacin cok hizli ileri geri gittigi donemler olmali.

Tavsiyeleriniz cok guzel:)

ness dedi ki...

3 gün önce Çin'de ayakkabı imalatıyla ilgili arama yaparken denk geldim bloğunuza. Bunca zaman hiç rastlamadığım için çok üzüldüm ama, çok güzel bir kitabı okumanın keyfiyle okudum tüm yazılarınızı. Yeni yazılarınızı beklemek benim için cidden zor olacak:)
İlk defa bir blog tavsiye ediyorum etrafıma. İletişim ve gözlem yeteneğiniz, objektif yaklaşımlarınız, akıcı anlatımınızla "hayat" ve bilgi dolu muhteşem bir bloğunuz var.
Emeğinize sağlık, size çok çok teşekkür ediyorum, ve yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum :)

Brajeshwari dedi ki...

Annenin jöle hassasiyetini sevdim:) Çocuk, başka birşeye başlamamış neyseki bırakamayacağı türden..