Pazartesi, Ocak 05, 2009

yutdışı turu




Bugün hediye olarak ufak bir biblo getiren bir hastam
“Bunu sizin için Prag’dan aldım” dedi

“Prag’a ne zaman gittiniz?” dedim
“Bayram tatilinde turla gittik, 4 ülke gezdik” dedi
“Nasıl memnun kaldınız mı?” diye sordum
“Neşemizi kaçırmamaya çalıştık ama epey işler geldi başımıza” dedi ve anlattı:
İzmir’den gece yarısı uçağıyla Almanya’ya uçmuşlar. Gece 3 te uykularının en tatlı yerinde havaalanından otobüslere geçmişler.
Bu arada tedbirsiz olanlar Almanya'nın soğuk havasını görünce zaten geç gelen bagajlarını açıp kalın kışlıkları çıkarmaya kalkınca epey oyalanmışlar.
63 kişi sabah saat 6 da Karlovy Vary’e varmışlar, ve o saatte ücrete dahil olan şehir turunu yapmaya başlamışlar.

Bütün geceyi yolda uykusuz geçiren ve çoğunluğu emekli olan grupta tuvalet ihtiyacı başgöstermiş ama etrafta açık hiç bir yer yokmuş. Şeker hastası bir hanım en sonunda dayanamayacağım diye figan edince içerde insan gördükleri bir restoranın kapısını çalarak rica minnet onu sokmuşlar. Daha sonra bir tuvalet bulmuşlar ancak griş paralıymış ve kimsede kron yokmuş. Rehber yanındaki biraz parayla tuvaletçiyle pazarlık etmiş ve herkesin ücretini toptan ödemiş, ancak sadece iki kabin olduğundan herbirinin önünde 31 ‘er kişi sıralanmışlar, sıra aciliyete göre oluşturulmuş. Bu tuvalet sorunu 63 emekli hep bir arada dolaştıklarından tur boyunca her mola yerinde sürmüş.

Fotograflar Karlovy Vary

5 yorum:

Adsız dedi ki...

tanıdığım en tatlı doktorsunuz

Haccecan dedi ki...

gezmek, tozmak iyi hoşta şu wc işleride olmasa...

Adsız dedi ki...

yaw bizim insanımızda hiç tutamıyor kardeşim, Tüm günleri helada geçmiş anlaşılan Pragda..Ha birde, bir avrupalı türkiye'ye geldiğinde bizim sinemalarda filme verilen aralara çok şaşırıyorlar, niye film arası veriliyor diye soruyorlar.Ben de her daim, biz hacetimizi uzun süre tutamayız diyorum :D

Adsız dedi ki...

Bu Çek Cumhuriyeti turları genelde hesaplı olur, bende hep merak etmişimdir bu nasıl oluyor diye. Demekki sadece helalar dahilmiş tur programına.

The Dude dedi ki...

yaslilik zor is :)
63 kisi...auww diyorum sadece