Geçen hafta karıştığım ufak bir trafik kazasıyla trafik kaza tutanağı tutmanın inceliklerini öğrendim.
Başıma gelen kazaya üç araba karışmıştı, fakat tutanakta doldurulacak sadece iki arabalık alan vardı, hiçbirimizin kaskosu yoktu.
Ne yapacağımızı öğrenmek için şöförlerden biri sigortacı anlayan bir arkadaşını aradı, sordu: 'İkiden fazla araba karıştıysa trafik polisini ya da jandarmayı çağırmanız gerekirmiş' dedi. Çağırdık, ama uzun süre gelen giden olmadı.
Bu arada söylenenler pek aklıma yatmadığından ben de sigortacımı aradım.
Eğer taraflar kazanın nasıl oluştuğu konusunda aynı fikirdelerse, trafik polisine ve alkol muayenesine gerek olmadığı, ikinci bir tutanağa 3. aracın bilgilerinin yazılmasının ve olay yerinin fotoğrafının çekilmesinin yeterli olduğunu, tutanağın fotokopilerinde ıslak imza olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Söylediklerini yaptık, hikayeyi yazıp altnı hep birlikte imzaladık, birbirimizin ruhsat, ehliyet ve sigorta fotokopilerini aldık.
Gerçekten de sigortada sorun çıkmadı, hasarımız karşılanacakmış. Seviste öğrendiğime göre de eğer olaya karışan ve hasar gören arabalardan birisi sigortaya başvurmazsa dosya kapanamadığından ödeme yapılamıyormuş
(Trafik sigortasından yararlandığımız arabanın başvurması, kusurlu o olduğu için şart değilmiş)
5 yorum:
Trafik sigortasının güzelliği işte:)Üstelik teminatıda 15.000 TL gibi oldukça güzel bi rakam.. Vatandaş başına gelmeden bilmiyor yaptırıyorum ne işime yarıyor ki bu sigorta diyor ama sonra görüyor faydasını..
geçmiş olsun.
kasko yaptırmaya gerek yok mu, bu durumda? trafik sigortası işimizi görüyor mu?
kaskonun farkı ne?
geçmiş olsun..insanın başına gelmeden bilmiyor bilemiyor
trafik sigortası karşı tarafın kaza esnasında hasarını ödemek içindir kasko ise kendi hasarınızı ödemek içindir.trafik sigortasını yaptırmak zorunludur kasko yaptırmak zorunlu değlidir.allah kimseye kaza bela vermesin inşallah.
Geçmiş olsun, Bilgiler içinde teşekkürler.Çok faydalı oldu.
Yorum Gönder