Çarşamba, Nisan 07, 2010

nüfus kaydı




Bugün Tuhan isimli bir bebeği muayene için getirdiler.
Muayenesi bittikten sonra reçetesini yazarken
"Ne demek Tuhan?" diye sordum

"Tuhan işte. Nuh'un tuhanı yok mu!" dedi babası

"Tufan değil mi o" dedim


"Ben de Tufan koydum aslında. Nüfus müdürlüğüne gittim, bir kağıda yazdım verdim. Kimliği elime alınca bir de baktım Tuhan yazmışlar. Geri verip düzelttirmek istedim. Mahkemeye başvuracaksın dediler" dedi
"Yani hemen o anda söylediniz, düzeltmediler öyle mi? Böyle bir harf değişikliği çocuğun bütün hayatı boyunca sorun yaşamasına neden olur. Tartışma çıkartmadınız mı?" diye sordum
"Yok mahkeme lafını duyunca hiç üstüne gitmedim" dedi

Fotoğraflar hiphopçu Tuhan

15 yorum:

Pratik Anne dedi ki...

Insanlarin bezmisligi, tukenmislgi, bikmisligi nerelere varmis ki, cocugunun ismini duzelttirmeye bile yeltenmiyor. Ustune ustluk, o adama isini dogru yapmadigi icin ceza vermek lazim halbuki. Bir tek isi var, onu de dogru duzgun yapmiyor. Mustehak diyecegim ama bu adamin salakliginin ve sorumsuzlugunun ceremesini bezmis annesi babasi degil cocuk cekecek, malesef.

Unknown dedi ki...

Pratik anneye aynen katılıyorum, gerçi mahkemelerimizin uzun sürmesini de düşünürsek, bezmiştir annebaba. Ama ömür boyu bunu taşıyacak çocuk.. Ne tuhaf milletiz:)

İlkin dedi ki...

Bu olay benim başıma gelcek Nüfus Dairesini ayağa kaldırırım En yetkili kişiyle bu sorunu halletmeye çalışırım. Düzeltemeyiz derlersede Mahkemeye kadarda giderim.

Adsız dedi ki...

tufan kelimesinin anlami cok da oyle guzel degil aslina bakarsaniz. aileler cocuklarina neden savas, tufan gibi isimler secerler anlamam. cocugunu boyle negatif anlami olan bir kelimeye hapsetmek cok yanlis gelmistir oteden beri bana.

o yuzden belki de iyi olmustur tufan yerine tuhan olmasi.

Adsız dedi ki...

Ulkemizde boyle komik hadiselerin yasanmasinin tek sebebi Pratik Anne rumuzlu yorumcunun da belirttigi uzere, Memura boyle hatali islemlerinden oturu kanunlarimizda tanimlanadigi halde cok nadiren uygulanan `` Gorevi Ihmal`` sucundan ceza verilmemesidir.Alsin bakayim cezayi bir daha yapiyormu ayni hatayi..Nedendir bilinmez tum devlet kurumlarimizda Memurunu kayirma, kollama gayreti vardir.Bunun ceremesinide halk ceker hep.

Antipatik Yazar dedi ki...

Çocuğun adı Tuhan olmuş... İşini doğru düzgün yapamayan bu adam yüzünden! Peki bu durumu düzeltmek için o anda birşey yapamayan ebeveyne ne demeli?

otomatikkepce dedi ki...

Soyadı nüfus cüzdanında CİNNET yazan aslının CENNET olduğunu nüfüs müdürlüğünde yanlış yazıldığını söyleyen iş arkadaşım var. Hala imzasını CENNET diye atıyor.65 yaşında.
Oluyor böyle şeyler. Kimse de düzeltmeye uğraşmıyor.
Hülya

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

İyi de zaten yalnız değil ki çocuk. Baksanıza hiphop yapan ağabeyi varmış. :)

cafeinnn dedi ki...

Nüfus müdürlüklerinde, isimlerin yanlış yazılması da ülkemizin klasikleşmiş saçmalıklarından biridir. Bu şekilde mağdur olan insanları duyarak büyüdük hala mı aynı şey devam ediyor???

Adsız dedi ki...

http://img135.imageshack.us/i/y32kc.jpg/

çikolatalıkedi dedi ki...

Sadece Nüfus Müdürlükleri değil bu tür şeyleri yapanlar. Adam uğraşmamak için yürü kardeşim mahkemeye beni ilgilendirmez havasında ve çoğu devlet dairesinde bu böyle. Benim bir belge almam gerekiyor, en yakın daireye gidiyorum, yok efendim bilmemnerde oturduğum için taa şehrin öbür ucundaki daireden alacakmışım. Gidiyorum bu sefer oraya, oradan da verirlerdi niye zahmet ettiniz diyorlar. Çileden çıkmamak elde değil.

ugur dedi ki...

tuhan'ın anlamı da varmış sanırım... God, Allah gibi Tanrı anlamına da genen genel kullanımdaki bir sözcükmüş.. Öyle diyor gogıl amca..

Adsız dedi ki...

Kocaeli Nüfus memurluğunda bebeğin adını bir kağıda yazdırıyorlarmış bir karışıklık olmasın diye bu zamanda da artık böyle hikayeler olmaz sanıyordum ama oluyor demek ki

Kartal Bafiler dedi ki...

Böyle de bir şey yok demek geldi içimden :P

tuhan dedi ki...

benim adım tuhan ..:)
rab , hükmeden ,efendi ,yaratıcı anlamında...
endenozya diline bakarsanız kur-an' kerim cevirilerinde türkçe mesela Ey Rabbimiz ! diye okuduğumuzun karşılığı olarak onlarda Ya Tuhan kami ! diyor.. zorluklzrı oluyor fakat bazı şeylerin yok olmaması gerek..