Perşembe, Mayıs 06, 2010

çıkıkçı




Bel fıtığı nedeniyle bir beyin cerrahının ameliyat olmasını, bir diğerinin de olmamasını önerdiği bir hastam bana danışınca kendisini güvendiğim bir
kayropraktik uzmanına yönlendirmiştim.
Bugün kontrol için geldiğinde nasıl olduğunu sordum.
Utanarak ,
"Gönderdiğiniz merkezde 2 hafta sonrasına randevu verdiler. Ben de arkadaşlarımdan methini duyduğum Alaşehir'deki birine gittim. Adam bana bir masaj yaptı, şimdi çok iyiyim. Kontrol filmlerini gören cerrah da fıtığın içeri giridğine hayret etti, filmleri alıkoydu" dedi
"Nasıl masaj yaptı?" diye sordum
"Şimdi bu adamın yeri sanayi sitesinde traktör tamircisi. Önceden randevu aldık, ben 46. sıradaydım. 100 kişi bakıyormuş günde! Beni masaya yatırdı, elleriyle yoklayıp fıtıkların yerini tek tek saydı. Sonra yağladı, çekti, bacağımı kıvırdı, canım epeyce yandı. Bitince kalk şimdi 1 saat dolaş oturma sakın dedi. O anda birşey farketmedim ama o günden beri bacağımdaki ağırlık ve ağrı kalmadı" dedi
"Kaç paraya yapıyor bu işi?" diye sordum



"Para istemiyor. Çıkışta bir kutu var, isteyen istediği kadar 10-20 atıyor. Adam zaten dönüp de bakmıyor bile o tarafa. Sizin tavsiye ettiğiniz yere de gideceğim" dedi
Kendisine iyileştiğine göre artık oraya gitmesine gerek kalmadığını, kayropraktik uzmanlarının da aynı işi yaptıklarını ancak işin eğitimini bilimsel yollarla alıp bunu diplomaları ile kanıtladıklarından daha güvenilir olduklarını, kendisinin gittiği gibi alaylı kişilerin gerçekten işinin ehli olabileceği gibi piyasada pek çok şarlatan da olduğunu, bilinçsiz yapılan manipülasyonların kalıcı hasarlar yaratabileceğini, bunlardan birine denk gelmediği için şanslı olduğunu, söyledim.

Fotoğraflar Soul Kitchen filminden

27 yorum:

sibel dedi ki...

Aynı olayı ben de yaşadım Ankarada bir hanım vardı, kötürüm gittiğim yerden yürüyerek çıktım.Ama benim bacağımı çekmedi,sadece bir gün önce alabalık yağı sürdük..sonra parmaklarıyla ovarak 2 fıtığımı da oturttu..o zaman 27 yaşındaydım sonradan 1 doğum yapmama rağmenbelimle ilgili hiç bir şikayetim olmadı.Ailemizden en az on kişiyi de iyi etti.şimdi50 yaşındayım çok yaşlanmıştı..eğersağsa duacıyım öldüyse 7 ceddine rahmet okurum.

Bucera dedi ki...

Bazen ben de böyle hikayeler dinliyorum hastalarımdan ne söyleyeceğimi bilemiyorum.
Bence alternatif tıp eğitimi ülkemizde yetersiz hatta yok sayılıyor ortalık şarlatanlara kalıyor sonra.

sibel dedi ki...

evet çok haklısınız malesef bel fıtığı amliyatlarından sonra insanların çoğu eski günlerini arar hale geliyor .Onun için alternatifler aranıyor.Ama o alternatifler aranırken de çok dikkatli olmak lazım benim belimi tedavi eden hanım mr görmeden elleriyle mr daki teşhisin aynısını koymuştu şaşırıp kalmıştım.

bonaventure dedi ki...

7-8 yaşlarımda parmağımda bir siil çıkmıştı. yıllarca geçmedi. 14-15 yaşlarındayken cildiye doktoruna gittik o da bir kaç sene kadar uğraştı geçirmek için olmadı. bir sürü ilaç denedi. kopuyodu ancak sonradan yine çıkıyordu. doktora son gittiğimizde babam dedi ki; "benim dedem hafızdır. ona gelirlerdi siilden vs den dolayı. o da yeni ay çıktığında 3 kuvulallah 1 fatiha okuyup siil olan yeri bir taşa sürüp taşıda çatıya atmaları gerektiğinisöylerdi" dedi. ama ekledi ; "ben inanmam öyle şeylere". bunun üzerine doktor "bu tip şeyleri biz söyleyemeyiz ama çıkma nedeni psikolojik olabilir. o yüzden yardımı olabilir" dedi. sonraki gece uyguladım. bir daha da çıkmadı.

Fifi Croissant dedi ki...

insan o agriyla cikikciya da haci hocaya da bel baglayabilir vallahi. ama ben korkarim ne yalan soyleyeyim, daha beter ederse biri cikip belimi, affedemem kendimi sonra. gerci turkiye'nin en iyi hastahanesi oldugunu iddia eden yerde, bilmemkac yillik profesore ameliyat oldum ama ne oldu, oncesinden de kotuyum, omuriligimi o kadar germisler ki sinir hasari meydana gelmis. iki senedir gunde bes kere beddua ediyorum.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Her şehirde böyle meşhur kırık çıkıkçılar vardır. Bilenler tarafından tavsiye ediliyorsa gidilebilir. Alternatif tıptan daha iyi sonuçlar verdiğine ben de tanık oldum birçok kez...

İlkin dedi ki...

Geçen hafta hem belimde hem boynumda fıtık çıkdı belimin durumu çok kötü ilerledikçe sanırım böyle bir çıkıkçıya gitmeyi düşünmem ilerde sakat falan kalabilirim diyerek korkarım :( hadi bişey sürme neysede çekdirmek Allah korusun insan sakat kalabilir.

zulu dedi ki...

Tanıdığınız karyopraktik uzmanının iletişim bilgilerini alabilir myiim? zira annemde bel fıtığından şikayetçi.
teşekkürler, iyi çalışmalar

hkki dedi ki...

çok çıkıkçı var gercekten. Benim bir arkadaşta öyle iyi olmuştu.
Ama ya şarlatana rast gelinirse. İyice tanınmış referansları kuvvetli olanlar belki ama yine de diploma daha garanti gibi geliyor bana. Pratikten tek bir konuda uzmanlaşmış olanları da kabul ediyorum aslında.

çikolatalıkedi dedi ki...

Ben İzmir'de kayropraktor olduğunu bilmiyordum. Bilseydim gider yardım alırdım. 2008'de fıtığım yüzünden neredeyse yürüyemez hale gelmiştim, ameliyat dediler olduk, napalım.

Maslow dedi ki...

belki de oto tamircisi olan çıkıkçı arkadaş gerekli eğitimi alsaydı bu yeteneğiyle alanında dünyanın en önemli hekimlerinden birisi olacaktı. hayat gerçekten çok garip.

altunay dedi ki...

zamanında türkiye de diş hekimi yok iken bu işi berberler yapıyordu. ve sonuçta ağrıyan her dişi çekiyorlardı. sonra bu işin hekimleri geldi. diş hekimliği gelişti. artık bilinçli kimse diş ağrısı olunca bir berbere gitmiyor :) diş hekimine gidiyor ve her ağrıyan diş de çekilmiyor. bir çok tedavi yöntemi mevcut. aynı şekilde omurga uzmanları/hekimleri de kayropraktik hekimleridir. ne zaman türkiye'de bunun eğitimi başlayacak ve bu hekimler artacak o zaman çıkıkçılara gidenler azalacaktır... berber ile diş hekimi aynı kefeye koyulamaz :)

ensarbil dedi ki...

bende bu bahsedilen çıkıkçıdan şifa buldum.basit bi ev temizlıgındn sonra bile tüm gece ağrıdan uyuyamazdım.ama alaşehirden sonra daha iyiyim çok şükür.bencede altarnatif tıpa biraz daha önem verilmeli.

Mehmet Yılmaztürk dedi ki...

Amcamda şiddetli bacak ağrıları vardı. Aynı kişiye gitti, çektirdi. Yarar görmedi. Bir ay sonra ağrıları iyice arttı. Artık doktora gitti. Meğer prostat kanseriymiş, bel fıtığı değilmiş. Teşhis konulduğuna kanser her yerini sarmıştı. 6 ay sonra rahmetli oldu. 21. yüzyılda diplomasiz egitimsiz sınıkcılardan medet ummamak lazım herhalde. Beli çekmek yerine bir MR yaptırsaydık teşhis erken konurdu. Yazık...

hayati96 dedi ki...

Arkadaslar. Bu Alasehirdeki cikikcinin isim adres ve telefonuni bilen var mi acaba? Bel fitigindan muzdaribim ve bir cikikciya gitmek istiyorum.

Eger tavsiye edeceginiz bir cikikci olursa minnettar olurum.

Tesekkurler,
Hayati

sevilcan dedi ki...

harika bilgiler için teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde sanayide Deli İbrahim derler.Alaşehirde kime sorsanız söylerler.Ama siz sakın kendisine deli demeyin:)Ayrıca Türkiye'nin bir çok yerinden gelen kişiler bu kişiden fayda bulduğunu söylerler.Herkese acil şifalar:)

Unknown dedi ki...

Izmirde kayropraktik adresi bilen varsa paylasabilirmi

Unknown dedi ki...

Ankarada askerim ve bu işlerden anlayan birisini arıyorum. 3 aydır rahatsizim. Bana adres verebilirsiniz lütfen yardımcı olun.

oguzlc dedi ki...

Parmagim cikmisti antrenmanda 15 gun dokyor doktor gezdim filmler sargilar hic faydasi olmadi. Sivasta bi tavsiye uzerine cikikci bi kadina gittim. Filmde 15 yil kadar oncr parmagimin catladigini ve kaynadigini soylemisti doktor. Kadin eliyle yoklayarak ayni seyi soyledi. Yaklasik 2 dakika icersinde de parmagimi yerine oturttu. Yukardaki arkadaslarin soyledigi gibi eger guvenilirse ve tipta care tukenmisse denemekte fayda var :)

Arrrrda38 dedi ki...

Annem sosyolog babam ogretmendir ,kesinlikle bilime inanir ve guvenirler fakat biz iki sene evvel babam için İbrahim beye gitmistik alasehirdeki. Ta kayseriden ve arka koltuğa sürükleyerek tasidigimiz babam dönüşte yürüyerek bu tamirciden çikti gözlerimle gördüm.

Arrrrda38 dedi ki...

Babami kayseriden alasehire arka koltukta getirmistik bu İbrahim beye ,iki sene evvel. Ki kendisi öğretmen annem ameliyathane de yuksek hemşiredir . ayağa bile kalkamiyordu artik koluna girip sürüyerek içeri sokmustuk hic unutmuyorum yürüyerek cikti adam içerken dönüşte arabayi kullanmisti😂

Arrrrda38 dedi ki...

Annem sosyolog babam ogretmendir ,kesinlikle bilime inanir ve guvenirler fakat biz iki sene evvel babam için İbrahim beye gitmistik alasehirdeki. Ta kayseriden ve arka koltuğa sürükleyerek tasidigimiz babam dönüşte yürüyerek bu tamirciden çikti gözlerimle gördüm.

otomobil karşılaştırma dedi ki...

Çigli de Hediye Öztürk var. Bulgaristanda spor hekimligini yaptigimi soyluyor. 2 hafta sonrasina randevu veriyor. Saat 11 de randevu almistim. 15:00 da bakti. Bu randevu isini beceremiyorlar

ali yılmaz dedi ki...

Yahu iyi hoş allah razı olsun da, fotoğraflar nekadar saçma.

Sağdan soldan bulup koymuşsunuz. İşin garip tarafı benziyorda ibrahim amcaya :)

Fotoğrafın ibtahim uslu ile alakası yoktur. Fotoğraftaki sanatçıyı bilen bilir:)

2 kez bel 1 bacak için gittim, sadece baş parmağını kullanarak tedavi ediyor.

Yaşadığım ilde birçok çıkıkçı olmasına rağmen 300km yol gidiyorum.

Annemin 15 yıllık dizindeki aksamayı 10 dk da düzeltti.

Dermansız dert yokmuş, allah şifayı bu amca gibi insanlar vasıtasıyla dağıtıyor.

4 aydır tuvalet ihtiyacımı göremiyordum. Gitmediğim yer kalmadı, şimdi her salı halı saha maçı yapıyorum allaha şükür.

Bir kaç dükkan üstte abisi var lokantacı. Oda korsan olarak çıkıkçılık yapıyormuş. Aman dikkat.

Manisa alaşehir de sanayii sitesinde mazharbey 3. Sokak.

İlk gidecekseniz gece saat 3 gibi orada olmanız gerekiyor sıra için. Karşı dükkanında çah ocağı var. Orada kağıt asılır. Giden ismini yazar.

Diğer gidişlerinizde ise komşu tost salonlarından numaralarını rica edin, gelmeden 1 gün önce arayın, onlar listeye isminizi yazıveriyorlar.

Dün oradaydım, numarayı kaybetmişim, gece 4 te ismimi yazdım, öğleden sonra 3 te anca sıra geldi.

Uzun lafın kısası ne röntgen, ne MR nede dolaşılan onlarca doktor çare olmadı bana.

Allaha şükürler olsun şimdi halısaha halı saha top koşturuyorum.

Bu amcayı bu kadar övmemin en büyük nedeni ise, ters hareket yapmaması. Sadece baş parmağını kullanması.

Yerine taktığını bile anlamıyorsunuz.

Başka acemi yerlere gidip çıkıpın yerini daha da oynatmayın. Zaten iş bitiminde yürütüyor, ağrı acının geçtiğini o an anlıyorsunuz:)

3 tane koluna girişip getirilen acil hasta gördüm, 10 dk içinde kendileri yürüyüp çıktılar.

Ustayı bulduk ama bir okadarda önemli olan şey sonraki 4-5 gün. Sürekli istirat edin, allahın izniyle iyileşeceksiniz inşallah.

K. SARIÇAM dedi ki...

Evet bu amca işinin erbabı. Gidip de şifa bulanları duydum. Randevuyla çalışıyor, Allah'tan gelen şifayı dağıtıyor. Modern tıbbın görmediklerini görüyor. Keşke devam etseler :(

Unknown dedi ki...

Manisa alasehir sanayi sitesi çıkıncı ibram dedinmi herkes tanir