Salı, Haziran 01, 2010

israil suları






Bugün bir gemi süvarisi ilaçlarını yazdırmak için başvurunca;
"Ne diyorsunuz bu İsrail'in gemi baskınına?" diye sordum
"Yaa, hep böyle yapıyorlar. Bizi de çok taciz edip, rotamızı değiştirtiyorlar. Daha kıyıya 100 mil kala telsizle bilgi istiyorlar. Hem de aynı şeyi kırk defa soruyor. Bütün mürettebatın kimlik bilgileri 100 milde, 50 milde, 20 milde tekrar tekrar soruyor. Bilgilerde çelişki olacak mı diye bakıyorlar. Sonra rotanı değiştirtiyor, Suriye kıyılarına paralel gitmene izin vermiyor, illa da açıktan gelip limana 90 derece ile yaklaşmanı istiyor.



Bu gemiye de anladığım kadarıyla rotasını değiştirmesini ikaz etmişler, değiştirmeyince saldırmışlar. Bir seferinde Astod limanına girerken çıkan bir gemiye yok vermek için rotamızı çevirdik, hemen limandan bir hücumbot çıktı. Biz önce uyanamadık, meğer bizim için çıkmış. Yol vermek için döndük deyince geri döndüler.” dedi



“Peki siz kıyıya 100 mil kala, uluslararası sulardayken bilgi vermek zorunda mısınız?” diye sordum
“Uluslararası sular da sahipsiz değildir. Ülkeler bu suları da kendi aralarında paylaşmışlar, takip ediyorlar. Ama İsrail'den başka böyle 100 milde arayıp da sorgu sual eden ülke yok.” dedi

9 yorum:

ŞEKER dedi ki...

Allah taş yağdırsın başlarına inş.

kamøløsø dedi ki...

CS üyeleri için, burada kısmen nezih bir tartışma ortamı var,
israillilere göre bu olay tamamen ülkelerini savunma, tek olumsuz yanı da gemidekilerin, daha öncekiler gibi şiddet karşıtı, Gandhici bir tavrı benimseyecek olmalarını varsaymaları(!)

http://www.couchsurfing.org/group_read.html?gid=5923&post=5830426

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer hocam,bu toplum zaten lanetli,Kuranda belirtildiğine göre,homoseksüellik bunlarda başlamış,peygamber yakma bunlarda,kural tanımazlık bunlarda,kömşularının hepsiyle problemli,gidip gezen kimselerin dediklerine göre zaten huzurları yok deniyor,ha bomba patladı,ha saldırı olacak endişesiyle,Araplar birlik olsa bu kefereleri haritadan silerler ama onlarıda bölmüşler,bizim insanlık adına dua etmekten başka seçeneğimiz maalesef yok, çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar diler saygılar sunarım.

Adsız dedi ki...

Gazze sorunu Turkiye`nin sorunu degildir..tamam orada bir insanlik ayibi isleniyor, ancak robin hood gibi ortaya atlamamizin da bir anlami yok..Arap milletleri kendi kardesini savunamiyorsa, bize ne canim bundan..Cesitli turk gazetelerinin internet sayfalarinda ki yorumlara goz gezdirirseniz halkimizin buyuk bir kisminin bu sekilde dusundugunu gorursunuz, Turkiye Cumhuriyeti sadece taksim meydanindaki cember sakalli vatandaslardan ibaret degil.

MujaHeed dedi ki...

@Adsız; "Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, müminler, bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut, rahatsız, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi, Müslümanlar da birbirlerine yardıma koşmalıdır" Hadis-i Şerifi sırrınca orada müslüman kardeşim öldürülüyorken ben burada rahat uyuyamam. Sen sahiplenmezsen, araplar sahiplenmezse kim sahiplenecek oradaki kardeşlerimizi? Ayrıca onlar sadece Arapların kardeşleri değil, tüm müslümanların kardeşi. Lütfen bu anlayıştan arının.

Adsız dedi ki...

yorumlar şahane!

1) allah taş yağdırsın inş. (hadi hep birlikte dua edelim, belki yağdırır)

2) homoseksüellik bunlarda baslamış. (bizde de iyi yayılmış. kafanızı kaldırıp etrafınıza bakın)

3) arap milletleri kendi kardeşini savunamiyorsa, bize ne canim bundan (belki de her şey kardeşlikle ilgili değildir)

4) hadis-i şerifi sırrınca orada müslüman kardeşim öldürülüyorken ben burada rahat uyuyamam (omur boyu uykusuzluk cekmis olmalısınız, çünkü bayağı bir yerde müslüman kardeşiniz öldü ya da süründü).

buradaki kardeşlerime bakınca benim de uykularımın kaçası geliyor. bu ülkede hiçbir şey mantıklı bir zeminde tartışılamaz/konuşulamaz mı?

Adsız dedi ki...

Ne desek anlamsız...Hukuk tanımazlar...

Adsız dedi ki...

Ben de 'adsiz' kardesime katiliyorum, Israille bu gerilimi surdurerek kendi ayagimiza kursun sikiyoruz, ayni gun Iskenderun'da sehit edilen mehmetcikler ve canini bu vatan ugruna feda eden nice anakuzulari icin niye taksimde gosteri yapmiyor mumin kardeslerimiz?? Dunyanin gozunde filistinliler ve kurtler ayni, filistin davasina kendini adayip ulkemizin bir numarali sorunu teror belasina arkasini donmek en basit ifadeyle hainlik, Israilin ambargosunu elestirebiliriz ama kendini savunna hakkini degil, bu devletlerin asli bir hakkidir,hic bir devlet kendini yoketmeye calisan silahli bir gucu bagrina basmaz! Ayrica hatirlatmak isterim, bunca savundugunuz bu Filistinlilerin dedeleri 1. Dunya savasinda ingilizlerle bir olup, atalarimizi sirtindan hancerlemistir! Simdide ne bize ne de kendilerine fazla bir hayirlari yoktur, Kibrista Turkler, Hocalida azeri kardeslerimiz katledilirken neredeydi bu Araplar, hic uykusuzluk cektiklerini sanmiyorum! Icimizdeki seriat yanlilarina uymayalim!

İnci Yakalı dedi ki...

.. ve hala batının gözünde "dar kafalı yobaz müslümanların" arasında kalmış laik ve "masum" yalnız bir ülke.