Salı, Eylül 05, 2006


Bugün bana şipit ekmeği getiren ve huzursuzluk, uykusuzluk yakınması olan Denizli'li bir hastamla konuşurken uykusuzluğu için geçmişte afyon sakızı yuttuğunu ama yine de uyuyamadığını söyledi. 'Eskiden afyon sakızı serbest mi satılıyordu?' diye sordum. Haşhaş ekimi yasaklanmadan önce bulunurmuş. Denizli'nin Süller kasabasından getirtmişler.
Haşhaşların başları daha tazeyken çizilir akan sütü üzerinde donarmış. Ertesi günü donmuş sütü bıçakla kazıyıp alırlarmış. Genelde uykusuzluk için kullanılırmış.

Teyze limon büyüklüğünde bir parça getirtmiş, kırık leblebi kadar yutmuş, ancak yine de uyuyamamış. Depresif bulguları da mevcut olduğundan Mirtaron 30 mg tb. 1 x 1/2 gece ve anksiyetesi için Xanax 0.5 mg tb 2 x 1/2 yazdım.
Bir dahaki sefere katmer getireceğini söyleyerek gitti.

4 yorum:

DRNEFES dedi ki...

selamlar..okadar mutlu oldum ki blogunuzu gördüümde..hem izmir hem doktor...ben de izmirliyim ama su an samsundayım.tıp fakültesinde okuorum...blogunuzu yakından takip edicem..anılar hayatı anlatır...bu sene hastaneye gecioruz... biz de 4 oldum şimdik...görüşmek üzere...

ne yazdı ne yazamadı dedi ki...

boyle etkili ilaçları uluorta yazmak sakıncalı değil mi? bizim millet kendi kendine ilaç almaya pek meraklıdır da...

Adsız dedi ki...

Tanidigim meslektaslariniz mumessillerden ve eczanelerden mamalanip devlet koltugunu kullanarak hasta sagligini degil de kendi cebini dusunerek ilac yazan ahlaksızlar olmustur maalesef . Sizi tenzih ediyor, blogunuzu ilgiyle takip ederken mesleginizde basarilar diliyorum.

elcn elcn dedi ki...

merhaba!mirtaronu tesaduf eserı öğrendım ve bırden bu site ilgımı cektı,hosuma gitti.tıpla ilgılı değilım ama bu tarz ilaçlar ilgımı cekmıstır.artık bu blogu sık sık ziyaret edicem.mırtaron tarzı ilaçları kullanan kısılerle ilgılı merak ettıklerım var,bana anlatmak isteyen varsa memnun olurum.