Cuma, Şubat 02, 2007



Bugün astım hastası emekli bir pik dökümcüyü muayene ettim. Astımının nedeninin yıllar boyu hep hurdalarla çalışması, onların dumanını soluması olduğunu söyledi.
Döküm yapmak için önce arzu edilen parça ağaçtan modelci tarafından hassas bir şekilde yapılır, daha sonra dış konturları bozulmasın diye alüminyumdan dökülür ve kalıp olarak alüminyum model kullanılırmış. İstanbuldan gelen ince bir kumun içine model oturtularak kalıbı alınır sonra kumun içinde dökümün yapılacağı çukura giden ince bir yol oluşturulurmuş.


Kullanılacak maden uzun büyük ocağa kok kömürü, ve mermer parçaları ile doldurulur, 1600 derecede maden erir, mermer sayesinde cüruflarından ayrılıp aşağıdaki haznede birikirmiş.

Haznenin kapağı açılıp potaya alınan eriyik, ince yoldan kumun içine dökülür ve işlem tamamlanırmış.
Astımı için Combivent inh. 4x2 ve Bronkolin 300 2x1 yazdım.


Fotoğraflar Esen Gök'ün

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bora kardeş
Valla bunları okudukça şükür halimize diyorum, ben iletişim okudum hadi bi nebze... Eşim uçak mühendisi, her gün mutsuz..Hep yorgun, hep işi zor, hep mutsuz... Şimdi bunu okutucam ona.. Şükretsin haline, dimi ama....
Kolay gelsin sevgiler.....
egeden

Adsız dedi ki...

Iyi bir doktor olmadan once iyi bir insan olmanin gerektigini gosterdiniz hepimize. Sizi kendime ornek aliyorum.
Yazilariniz benim icin gercek bir kazanim. Tip egitimimi yurt disinda bitirip uzman olduktan sonra Tükiyeye dönmeyi istiyorum.
Ülkemi cok özledim. Iyi ki varsiniz.
Sevgi ve saygiyla

herackles dedi ki...

Bloglaralemi linkim ilk kez bir işe yaradı.Başlığı görünce hemen geldim benim sayfada, okudum, bir hayli de beğendim.
Teşbihte hata olmaz diyerek; "bir taksici kadar" sohbetiniz olmuş hastalarınızla...

Mommycat dedi ki...

Merhabalar,tesadufen blogunuza misafir oldum ...Yazdiklarinizi buyuk bir keyifle okudum ,hem bir doktor olup hemde hasta gozuyle bakabilmek mukemmel bir yetenek ...Yazilarinizda verdiginiz oykuler gercek ve okuyanlara bir nebzede olsa isik tutucu ozellikde ....Ama yinede soylemeden gecemiyecegim bir sey var ...Yazilarinizin sonunda verdiginiz ilac jenerik isimleri nacizane fikrimce cok iyi olmamis ..Eminimki her hangi bir sekilde reklam amaci yok ,bende bunu kastetmiyorum gerci olsada bu beni ilgilendirmez ...Benim demek istedigim bu yazilanlari okuyan bazi kisilerin doktora gitmeden evet ayni sey bende de var diyip ayni ilaci alip kullanmalari ,hala komsuma cok iyi gelmis bu ilac diyip muayene olmadan kullanan o kadar cok kisi varki ulkemizde...Amacim sizi yargilamak degil sadece fikrimi belirtmek istedim ...Yeni yazilarinizi zevkle okuyacagim ....Tesekkurler ...