Salı, Şubat 13, 2007

Bugün öksürük yakınmasıyla gelen tansiyon hastası bir şöföre hangi aracı kullandığını sordum. Mitsubishi minibüs kullanıyormuş. Minibüsler içinde en iyisi Volkswagen Transporter’mış.


Yolda giderken evinin salonunda gibi konuşabilirmişsin, ama yüke gelmezmiş. Eğer ağır iş yapacaksan en iyisi Mitsubishi’ymiş. Kia ve Toyota da iyiymiş, ama Hyundai’ler işe yaramazmış.

Kullandığı araç dizelmiş, zaten ‘96dan beri Mitsubishi sadece dizel çıkarıyormuş. Şehiriçinde 10 liralık mozotla 40 km. gidiyormuş, şehir dışında daha ekonomikmiş tabii. 500binde motor yaptırmışlar, ama değişik kişiler kullandığı için motoru erken bitmiş, yoksa tek şöför olsa 800 bin yaparmış. Sabahın 7’sinden geceye kadar hiç durmuyormuş araba yıllardır.
Muayene ettikten sonra öksürüğünün sigaraya bağlı olduğunu söyledim. Sigaranın hipertansiyon, şeker hastalığı ve kan yağlarının yüksekliği ile birlikte vücutta kalp böbrek göz gibi organlardaki ince damarları tıkayan en önemli faktör olduğunu, kendisinin tansiyon hastalığı da olduğundan ikisinin yaratacağı hasarın 1+1=5 şeklinde olacağını anlattım, Sinecod sirop 3x 15 ml yazdım ve benim de sigarayı bırakmama neden olan güzel bir sloganla sigarayı bırakmasını önerdim:
‘Ciğerlerin sana bir şey demek istiyor!’

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bora bey
inanın bu yazılarınız igili arkadaşlarımıza mailediliyor, şimdi minibüs arayan arkadaşıma göndericem bu yazıyı.
Sağolun varolun...
Daha önce de Ford ile ilgili Fordu öven bi yazı yazmıştınız, eşime ve tüm arkadaşlara göndermiştim, çünkü eşim Ford kullanıyor..
Nitekim bu siteyi okumadan bişey alamıycaz herhalde:)
Sevgiler
egeden

HMF dedi ki...

slogan supermis..izninizle ben de bundan sonra sigara icmeyi birakmasini istediklerime soyleyecegim..