Pazartesi, Mart 05, 2007


Bugün belediyenin çekicisinde çalışan bir hasta sabah başlayan ishal yakınması ile geldi. Belediye çekicileriyle polislerinkinin farkını sordum.
Polis artık mecbur kalmadıkça , acil bir durum olmadıkça araç çekmiyormuş, çünkü çektiği araçlardan çekme parası alamıyormuş. Çekilmesi gereken araçları belediyeye bildiriyor, belediyenin ekipleri de aracı çekip belediyenin Karabağlar’daki otoparkına götürüyorlarmış.


Kendi inisiyatifleriyle araç çekip çekmediklerini sordum. Yaya yollarındaki araçların çekilmesine karar verebiliyorlarmış, ama yayaların yolunu kesenler, yayayı kaldırımdan inmek zorunda bırakanlar dışında yoldaki araçlara dokunamıyorlarmış.
Araç sahiplerinin tepkisini sordum: Araç çekme çok caydırıcıymış. Camdan polisin ceza yazdığını görüp de umursamayanlar oluyormuş, ama çekici geldiğinde herkes telaşla arabasının başına koşuyormuş. Zaten sahibi arabanın başına geldikten sonra araç havada dahi olsa indirip bırakıyorlarmış.

Aracı çekilen 45 lira çekme ve park ücreti ödüyormuş, çekenler çektikleri araç başına bir gelir elde etmiyorlarmış.
Tahlilleri normal olduğundan bol sıvı tüketmesini, yağlı gıdalardan kaçınmasını ishali devam ederse tekrar gelmesini söyledim.

Konuyla ilgili Yeni Asır haberi.



2 yorum:

TheDreamer dedi ki...

Valla bizimde alsancak ta arabamız çekilmişti.. Hani biz neyse; bir de arkadaşımız izmir li olacaktı.. Aracın çekildiği yeri ancak taksici ile ancak bulabilmiştik..park yerine gidince sanırım 35 YTL cekici+park parası ödemiştik..Ceza yı ödediğimiz memur "eh bir de trafik yakalasaydı" dedi gülerek..O zaman cezayı görecekmişmişiz..arabayı almaya giderken taksici de sitem ediyordu..Belediye işi taşere etmiş; dört dönüyorlarmış Alsancak ta..yakaladıklarına acımıyorlarmış..

Ali Kahya dedi ki...

istanbulda trafik de çekiyor araçları. ancak çok mantıksız bir uygulama bence. zaten aracı çekmek için gelen çekicinin trafiği alt üst edişi yeter uygulamanın mantıksızlığını göstermesi açısından. ayrıca su-i istimala da çok açık bir uygulama.