Cumartesi, Mart 24, 2007

basın basın


Bugün Milliyet gazetesinin hakaret içermese de kendisine karşı eleştiri içeren yorumları yayınlamadığını öğrendim.
Şu haber için aşağıdaki yorumumu yayınlamadılar:


Milliyete yakıştıramıyorum
Bu olay bir kazadır. Olabilir, herkes birgün uygunsuz duruma düşebilir.
Ancak bu hanımın kazara açılan göğsünü tekrar tekrar internet aracılığıyla herkese göstermek, bunu sanki Türkiye’nin en önemli olayı gibi hem de dün olmuşken son dakika etiketiyle manşetten vermek pornografidir.
Ayrıca bölgemizde ortalık toz duman, savaş kapımızdayken hemen bütün gazetelerin sözbirliği etmişçesine eskiden ti’ye aldıkları Tan gazetesinin çizgisine inmeleri de manidardır…


Ancak bunları yayınladılar.


10 yorum:

Adsız dedi ki...

Komik değil mi? =)

Bence de.

Unknown dedi ki...

Uyusun da kucuk kalsin, ninni!

www.elifsavas.com/blog

Unknown dedi ki...

Demin yazmayi unuttum: Milliyet'in internet sitesinde ne zaman bir tecavuz olayi konu olsa, erkegi tahrik edici, kadinin neredeyse zevk aliyor gibi oldugu, bicimsiz fotograflar yayinlaniyordu. Ben birgun oturup, butun kose yazarlarina e-posta attim. Sonra bir daha, bir daha. Bilmiyorum onunla alakali mi ama simdi oyle fotograflarla yayinlamiyorlar bu haberleri. Garibin ruyasi da olailir tabii. :o)

www.elifsavas.com/blog

Emre Sahin dedi ki...

doktor,

bu gazetelerin hepsi böyle. ayrıca milliyet'e de gayet yakıştırdım ben, ne habere, ne yorumu yayınlamamalarına şaşırdığımı söyleyemem.

haberlerin arasında kadın bacağı görmekten fenalık geldi.

Adsız dedi ki...

sadece milliyet mi, hürriyete yorum yazarım bende, işlerine gelmezse yayınlamazlar..Moderatöre sebebini soran bi mail attım, tık yok.Derdim de şuydu o zaman, bıktım sabah akşam Hülya Avşardan İbodan, M.Ali Erbilden, yeter diye. Zaten kendi kanallarının sanatçısı ise eleştirdiğiniz asla yayınlamazlar..
Yani velhasılı, çizgileri farklı olsa da, bunların hepsi aynı. Ama pes etmek yok!! Biz yine tepkimizi vermeye devam edelim..
egeden

matanoupa dedi ki...

Toplum muhendisligi bu olmali.

Neden zaman 1 nolu gazete anlayabiliyorlar mi?

Biz de masum degiliz. O tiklamalar olmasa yayinda cok tutamazlar ama biz onlari gundem yapiyoruz.

TheDreamer dedi ki...

Merhabalar;
Ntvmsnbc sitesine yorum yazardım..Sonra bir gün eleştirimin, hakaret ve aşağılama içermemesine, sadece akılcı eleştri içeriyor olmasından ötürü yayınlanmadı..Sitenin Webmaster ine mail attım.. Bunun kendilerinin objektif olduğuna dair inancı zedelediğini yazdım..cevap bile gelmedi.. Medya piyon olmuş durumda.. Bugün bilinçli yayınlanan ve hakaret içeren yorumları görüyor ve üzülüyorum.. insanları kışkırtan ve yönlendiren yorumlar ağırlıkta.. Akıl, sağduyu ve bilgi hep hasıraltı ediliyor..Toplumu yönlendirecek ve gruplaştıracak gücü kendilerinde görenlere en büyük cevabın yine internetten geleceğini düşünüyorum.. üzülerek görüyorum ki zamanla iyi niyetli bu platformlarda kısmi olarak kısırlaştırılacak..

Aklımda takılılp kalmış bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

Merhaba dr ssbb,

Sayfanızı bu adresteki sayfa vesilesiyle okuma fırsatı buldum. Cuma günü sitenizi gördükten sonra geçtiğimiz haftasonu boyunca da sayfanızdaki bütün yazıları okudum sanırım. Teşekkür ediyorum bu güzel 'hastalardan öğrendiklerini yazma' fikriniz için. Üslubunuz da çok doğal olmuş. Sizinle birlikte bizler de öğreniyoruz.

Bu yazınızdaki tepkinize tamamen katılıyorum. Ve blogumda da bu yazınıza yer verdim.

saygılarımla...

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Sizi tebrik ederim. Ne zamandır içimde uhte olan bir konuyu ele almışsınız. Öle tuhaf resimler ve fotogaleriler varki gazete sitelerinde işyerinde bazen tıklamaya ve açmaya utanıyorum. Bu resimere meraklılar başka yerlerden bakabilir,biz haber istiyoruz. Anlamıyorlar, anlamıyacaklar. Bir manken ile haber hooop yanına fotogaleri...Nedir bu rezillik???
Siteniz aracılığıyla kınamamızı yapalım bari.
Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Gözünüzü seveyim zaman neden birinci şu niye ikinci demeyin. Zaman'ın yaptığı spam kadar şişirme reklamlar kadar hiç bir gazete reklam yapmıyor. hiç bir gazete birini zorla abone yapmıyor. Dürüst mü yayın yapıyor? doğru mu yayıncılık yapıyor? Sürekli islam propagandası süreki özelleşmiş bir dinin billboardı gibi.. medyadır hepsi nihayetinde avutmaktır görevi bireyleri. kaza anında uçakta verilen oksijen hepsi. Ülke uyusun da büyüsün biz yiyelim ballı çörekleri derdinde herkes. görmeyim duymayım demeyim diyor hepsi de. kısacası medya bu a sı b si c si hepsi ama hepsi gereksiz gerzek boş yalan haber yayım kuruluşları. Radikal gazetesinde ben de aynı şeyi yaşadım. Akı karası hepsi ayrı gri.. ne yazık ki ülkenin neredeyse tamamı bir taraf seçtiğini düşünüp onun peşinden gidiyor ve görmedim duymadım söylemedim gerçekleşiyor. fikir alış verişi yok, saygı yok, hoşgörü yok, sevgi yok vs. vs. Estetik duygusu ölü bir toplum olduk. Dirilmek zor. Alıştırılıyoruz bu kaba saba hareketlere. Uzatmayım lafı. Sözün özü "idiot ürür kervan yürür". Bizim gibi aklı selime de kuytu köşe de kavgası kalır. Bu arada sayın günlük sahibine en içten teşekkürler çok hoş çok samimi bir günlük kesintisiz okuyabildiğim ender günlüklerden. iyi ki paylaşmışsınız.