Çarşamba, Mart 28, 2007
boyoz yapımı
Bugün börekçide çalışan bir gebeden boyoz yapımını öğrendim. Kendisi ıspanaklı börekte çalışıyormuş, ama boyoz da aynı yerde yapılıyormuş.
Boyoz yapmak için boyoz ustası önce hamuru merdaneyle inceltip daha sonra havada savurarak çadır gibi açarmış. Açıldığında büyüklüğü gösterdiği kadarıyla 2 metrekareye yakın olurmuş. Daha sonra sıvı yağla yağlanıp kat kat katlanır, ince uzun bir silindir haline getirilir, ve öylece dinlenmeye bırakılırmış.
5-6 saat dinlenen hamur diğer işçiler tarafından elle boğum boğum koparılıp yassıltılarak tepsiye dizilir ve fırına verilirmiş.
Kansızlığı için Gynoferrosanol cap. 1x1 yazdım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
nasil oluyorda her söyleneni hatirlayabiliyorsunuz o kadar hastaya baktiktan sonra? hafizaniz karsisinda sasirip kaliyorum.
Resimler çok güzel görünüyor.
Doktor Bey,
Yine çok hoş bir şarkı eklemişsiniz, ilginç yazınıza.
Ben o siteyi keşfedip, şarkı dinlemeyi başardım, ancak henüz yazıma ekleyemiyorum. Bir yerde hata yapıyor olmalıyım, bir bulabilsem!
Kaçırdığım yazıları keyifle okudum, Milliyet konusunda size katılıyorum ve hatta ben artık Hürriyet'i Milliyet'i magazinciler hazırlıyor diye düşünüyorum.
Uzaktaki İzmirlilere Boyoz ve Gevrek fotoğrafı gösterilir mi hiç teessüf ederim :)
Ben de endişeliperiden öğrendim:)
Nefis birsey yaaa... Ekrani isiracagim!
www.elifsavas.com/blog
ah, ahhh boyoz! tadini bile unuttum diyecegim ama yok; unutmadim.
breakfast in america en sevdiklerimdendir... bu parcanin birkac ezgisi ve sozlerinin kullanildigi yeni bir parca var onu dinlediniz mi?
merhaba goglede boyoz ararken geldim buraya nefis bi görüntü ve nette biçok tarif var ama bu sizin anlatığınız kafama yattı .çünkü kat kat
denemek istiyorum bakalım
bende beklerim
www.melissa2.blogcu.com
slm arkadaşlar bende sizler gibi boyoz hastasıyım uzun zamandır işim nedeniyle izmirden ve aşkım boyozdan uzak duruyorum.hasret kalmıştım boyoza her gün internetten resimlerine bakıyordum.ama en sonunda buldum boyozu kadıköyde PUAN PASTANELERİNDE bir boyoz yapıyorlar süper damak tadı var bende yemek istiyorum diyenler buyursunlar.TEŞEKKÜRLER
boyoz isteyen arkadaşlar www.izmirboyozu.com size çiğ gönderiyorlar sizde dondurucunuzda saklayıp hergün istediğiniz kadar pişiriyorsunuz.
Yorum Gönder