

Son yıllarda 20 kadar yerli gelin almışlar. Normalde kendi köylerinde evi olmayana kız verilmezken, köylerine pamuk toplamaya gelen dağ köylülerinden iç güveysi olarak gelin almaya başlamışlar. Kendi gelinleri çok zekiymiş, 7 ayda Arnavutçayı sökmüş, şimdi doğma büyüme Arnavut gibi konuşuyormuş.

Çok severlermiş, ama yemeğini değil böreğini yaparlarmış. Pırasayı ince ince kıyıp önce sütle kaynatarak öldürür, sonra saf ve bol kaymakla karıştırıp milföy hamuru gibi kat kat açtıkları yufkaya döşerlermiş.
Köylerindeki doktor bu böreği yiyince artık bir sene başka bir şey yememem gerek demiş, ama yaptırıp doğudaki ailesine götürüyormuş.
2 yorum:
börek gerçekten çok lezzetli olmalı, canım çekti :)
merhaba,
bende yugoslavya göçmeniyim, pırasayıda severim :)
bizde pırasadan mısır böreği yapılır, süper güzel olur...açmalı katlamalı bişi diildir...
birde bizde akraba ile evlilik asla yoktur! çok şaşırdım teyzenin söylediklerine ...
mrl
Yorum Gönder