Perşembe, Mart 27, 2008

piercing

Bugün sınavına çalışamadığı için rapor isteyen piercingli bir öğrenciye piercing için ailesinden izin alıp almadığını sordum.
Almış; "Sen bilirsin, ama okulda sorun yaratmamasına dikkat et" demişler.
Nerede, kaça yaptırdığını sordum.
Alsancak’ta bir dükkanda yaptırmış. Bir tanesi piercing dahil 30 liraymış. Piercingler aslında titanyumdan oluyormuş, ama bunlar cerrahi çelikmiş. Küpeler vidalıymış.
“Neden taktırma ihtiyacı duydun?” diye sordum.
“Güzel olduğunu düşünüyorum, ama çıkartacağım herhalde” dedi.
“Neden?”dedim
“Önyargılardan sıkıldım. Olumsuz önyargılar, laf atmalar rahatsız etmiyor da olumlu önyargılardan rahatsız oluyorum” dedi
“Biraz açar mısın, anlayamadım” dedim
“Beni dış görünüşüme göre değerlendirmelerini istemiyorum. Bazıları piercingin varsa yaklaşıyor, arkadaşlık kuruyor, yoksa uzak duruyor, bu hoşuma gitmiyor” dedi.

Kendisine rapor veremeyeciğimi, zira gerçekten hasta olan kişiler dışında kimseye rapor vermediğimi söyledim ve sınavların da hayat mücadelesinin bir parçası olduğunu, elinden geldiğince çabalamasını, olmazsa bir yılmadan bir daha denemesini önerdim.

11 yorum:

Anahtar dedi ki...

piercing`li kızlar için bunlar özgür kızlar, kafalarına estiği gibi davranırlar gibi zannedilip kolay kızlar olarak algılanması biraz saçma ama gerçek bu.

bu meret bazılarına öyle güzel yakışıyorki, çıkarsalar bütün havaları bisiklet lastiği misali sönecek gibi duruyor.

ben de zamanında össye çalışmak için rapor alıyordum. rapor vermeyen doktorlara da küfür ediyorduk :) ama yaş ilerleyince insan daha iyi anlıyo herşeyi.
ama o zamanlar sınav sistemi böyle değildi, lise 2-3 boş geçiyodu :)

[bizi sistem böyle yapmıştı napalım.]

Adsız dedi ki...

Piercing bildiğim kadarıyla dövme gibi değil, geri dönüşümü olabilen ve "tamam ayrılmak istiyorum senden" dediğimiz zamanlarda söz dinleyebiliyor.

Buna rağmen, herkeslerin yaptırması mümkün değil. Çünkü derisi hassas olan kimselerden uzak tutuluyormuş.

A. Murat Eren dedi ki...

Doktor bey, tek kelime ile hastasınızım efendim.

Saygılar.

ssbb dedi ki...

Ben de sizin.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Herhalde, raporisteyengenç hiç hoşlanmamıştır, ama, son paragraftaki sözleriniz doğru ve dilerim, böylece kendisine iyilik yapmış olduğunuzu, çok geçmeden anlar.

Adsız dedi ki...

fotoğraflara bakınca bile canım yandı sanki insan nasıl dayanır nasıl acıyor kimbilir?
şimal

Unknown dedi ki...

uffff açıkçası fena halde tiksindimmm:((

gwen dedi ki...

6 sene kadar dövme ve piercing işi ile uğraşmıştım. masal abi'nin de dediği gibi piercing dövme gibi değildir, ayrılmak istediğinizde söz dinleyerek size zorluk çıkarmaz. ayrıca doğru şekilde, doğru ekipman ve doğru takı ile uygulandığında beraberliğinizin sonuna geldiğinizde sizde iz dahi bırakmaz.
öte yandan resimde örnek olarak gösterdiğiniz kişi çok uç bir örnektir. şüphesiz siz daha iyi biliriniz ama resimde de örneğini gördüğümüz, genişletme olarak yapılan piercinglerin geri dönüşü ancak cerrahi müdahele ile telafi edilebilir.
benim göreüşüme göre ise dövme yaptıranlardan ziyade piercing yaptıranlar daha çok kendini kanıtlama peşindedir çünkü dövme bir şekilde -kıyafetlerle ya da başka yollarla- gizlenebilir. diğer taraftan piercing sıklıkla kişinin açıkta kalan bölgelerindedir.

Adsız dedi ki...

piercing düşünüldüğü kadar da can acıtmıyor doğrusu. ve bazı insanlarda çok güzel duruyor. piercingli kızlar genellikle özgürlüklerini kazanmaya çalışırlar, tabi özgür olanları ve kafalarına estiği gibi davrananları da vardır muhakkak. piercing daha çok ipler benim elimde demenin başka bir yoludur. hayatınızda işler sizin istediğiniz gibi gitmiyorsa, baakın benim de kontrol edebildiğim bir şey var. bedenime istediğimi yapabilirim demenin bir yolu.
piercing daha sonra bağımlılık yapabiliyor. yani şurayı da deldireyim burayı da deldireyim diyebiliyorsunuz. ama korku da oluşuyor tabi ya o resimlerdeki tipler gibi ucube görünürsem diye.
yine de görüşüm pek fena olmadığı. dozu kaçırmamak suretiyle yapılabilir.

Adsız dedi ki...

YAKIŞMIŞ

BENDE DE 2 TANE

D!mple Rock dedi ki...

piercing bir "kendini kabullendirme" aracı olmamalı, aksesuar olduğu unutulmamalı, amacını aşmamalıdır. düzgün bir yerde yaptırılması da çok önemli tabiki. ben 14 yaşımdan beri yani 8 senedir farklı piercingler kullandım ve aksesuar olarak yaşımak dşında amacım olmadı. olması gereken de bu =)