Pazartesi, Ağustos 11, 2008
tike
Bugün Tike Restoran’da çalışan bir garson boğaz ağrısı yakınması ile geldi.
"Bu restoranlar Yılmaz Erdoğan’a mı ait, televizyonda hep onu görüyorum?" diye sordum
“Hayır dört Adanalı ortağı var” dedi
“Nasıl müşteri çok mu, fiyatları epey yüksek değil mi?” diye sordum
“Memnunuz, her şeyin en iyisini kullanıyorlar, hiçbir şeyden kaçmıyorlar, etler de, sunumu da çok şık” dedi
“Etler nereden geliyor?” diye sordum
“Buradan yerel etleri kullanıyorlar. Mesela küşleme diye bir ızgara var, inanılmaz bir tat, çok yumuşak. Kuzunun böbrek yatağından çıkıyormuş, yani bir kuzudan iki parça çıkıyor. Sırf bunun için, ya da dondurmalı helva için gelen müşterilerimiz var.” dedi
“Dondurmalı helva nasıl oluyor?” dedim
“Helvanın içine dondurma yerleştiriyorlar, meraklısı çok” dedi
Soğuk algınlığı tanısı koyarak Sedergin C eff tb 3x1 tok yazdım, ve 2 gün istirahat verdim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Karnım acıktı.. :(
İtiraf etmeliyimki sizi kıskanıyorum. O kadar güzel yazıyorsunuzki keşke her gün yazsa diyorum. Keşke...
Restorantin,adresini bulduk,guzergahi belirledik,menuden yiyeceklerimizi sectik,sira seneye gelip yemeye kaldi .Ozelliklede kusleme yi tabii.Istanbula yolunuz duserse, esinizle birlikte sizide davet etmek isteriz.
bora bey,
keşke şu dondurmayı helvanın içine nasıl yerleştirdiklerini sorsaydınız. Acayip merak ettiğim bişeydir.
öznur
sıkca tike de helva yiyen biri olarak tabaga dondurma koyup üstünü kaplıyorlar helvayla başkada bir numarası yok..artık cok yerde görmeye başadım sık yapılır oldu..
Yorum Gönder