Perşembe, Mayıs 31, 2007

bell boy


Bugün bir bell boy (otelde çanta taşıyan görevli) bel ağrısı yakınması ile başvurdu.

Asgari ücretle çalışıyormuş, ancak esas kazancı bahşişlerden oluyormuş.
En fazla ne kadar bahşiş verildiğini sordum, yabancılar 20 Euroya kadar veriyorlarmış, bazen 50 cent veren de oluyormuş. Yerlilerde ise en fazla bahşişi İstanbullular veriyormuş. 10-20 lira veren oluyormuş.
Vermeyenlerin arkasından söylenip söylenmediğini sordum.

'Yok canım, işimiz bu' dedi.

Çalıştığı otelde kalan ünlüler de oluyor, onların ne istediğini bilirsen bahşiş yüksek oluyormuş. Örneğin Kıraç hep sabaha karşı büyük rakı istermiş. O saatte temin etmek zor olduğundan rakıyı hazır bulunduruyorlarmış artık. Zaten sanatçılar çok içiyorlarmış, Mazhar da konserden önce bir büyük JB içermiş.
Bel ağrısı için Dikloron ret tb 100 mg, Paraflex tb 3x1 yazdım ve ağır kaldıracağı zaman yükü ağırlığın yanına çömelerek beliyle değil, dizleriyle kaldırmasının daha uygun olduğunu anlattım.

8 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Bir büyük JB nasıl içilir yahu :D

Adsız dedi ki...

E tek başına içmiyodur koca JB yi canım:)))
Ama Kıraç sabaha kadar ne içiyo da o saatte bi büyüğe başlıyo, anlamadım..
Bakar mısınız nasıl magazin olduk yine...
Neyse, işleri zor bu arkadaşların valla.. Yeni Bodrumdan geldim zaten, allah yardımcıları olsun. Her nabza bi şerbetleri olmalı zaten, öbür türlü işleri zor....
Onların beli ağrımasın da benim mi ağrısın yani?......
egeden

Aslı Cin dedi ki...

Hmmm, kimi sanatçıların kimi demeçlerinin niçin bu kadar absürd olduğunu şimdi anladım :D

بerجesتe dedi ki...

enteresan!

magazin ile aram iyi değil ama kıraç'ın içiyor olmasına epey bi şaştım doğrusu.. !

acaba kaynak ne derece güvenilir ? bunu da bilmek lazım. yoksa suizan elbette çok kolay sayın doktor :) sadece akıldan geçmeye bakar...

Adsız dedi ki...

''Aslı dedi ki...

Hmmm, kimi sanatçıların kimi demeçlerinin niçin bu kadar absürd olduğunu şimdi anladım :D ''

hehe:D gerçektende öyle.

Birisi Kıraç' a gerçekten rocker olmanın kovboy şapkası takarak olmadığını anlatsın,beğenmiyorum bu adamın müziğini.

Adsız dedi ki...

Kirac`in nesi Rocker? Arabeskcinin onde gideni dupeduz. Ustelik eski turk filmlerinin muziklerini birebir olamsa da yakin sekilde kopyalayarak dizi muzikleri yapmasina sinir oluyorum.

ali dedi ki...

arkadaşlar kim nederse desin bellboyluk çok güzel ve gerekli iştir yorum yazanlar kıskanan ve gıcık olanlardır ben bellboyum 13 senedir bu işi yapıyorum ve 2 dairem birde arabam var yetecek kadarda nakit..aldığımız bahşiş alnımızın teridir.. şu da var herkez bellboyluk yapamaz 4 senelik okulu olsa okusanda kafan çalışmassa bu işi yapamaz kuru maaşa talim edersin bu işi cin gibi olan insanlar yapar yani bizler...

Adsız dedi ki...

bell boy ların otelel sipariş getiren pizzacının 2 - 3 tl lik bahşişine bile tenezzül ettiğini bilirim. ayrıca otelel gelen şoförlerin de son dakikada müşteri ile araya girerek bahşişine mani olurlar. iyi olanları da var elbet ama çoğunluğu ukala ve açgözlü insanlardır.